Zdravlje

RODITELJI PAŽNJA – UŽASAN TREND STIGAO I KOD NAS: Ima negativan uticaj na zdravlje i razvoj!

Napisao H. H.

Sve više mladih djevojaka u nedostatku novca za silikone koriste proizvod koji im po principu vakuuma uvećava usne kako bi ličile na poznate ličnosti sa silikonskim usnama.

Ovaj novi bizarni trend za povećavanje usana stigao je i kod nas. Mlade djevojke imaju jednu bizarnu opsesiju, a riječ je o plastičnoj pumpici za povećanje usana, piše “Megagiga“…

Obično su to djevojke u dobi od 16 do 20 godina koje su zaluđene ovim trendom, te koriste ovu spravu prije izlaska u provod, ili prije slikanja za društvene mreže.

Da stvar bude još gora oni koji nemaju pumpu, koriste čak i čaše za rakiju i tako isisavaju vazduh kako bi im usne ostale veće nekoliko sati.

Ova vakuum pumpica nije skupa i njena dostupnost je jedan od najvećih problema. Mlade djevojke da time mogu izazvati neke probleme kao što je destrukcija okolnog tkiva sa otokom kože i potkožnog mekog tkiva.

Nakon čestih upotreba može doći i do hematoma (pucanja kapilara i krvnih sudova). Zato roditelji, pripazite šta vaša djeca rade i upozorite ih na opasnosti od korištenja ovakvih spravica.

Komentari

komentara