Zdravlje

OČAJNA BEOGRAĐANKA MOLI: Pomozite mi da nađem sina (2) koji je nestao u avgustu!

Napisao A. K.

BEOGRAD – Pokucala sam na sva vrata, policija je raspisala potjernicu za Draganom i mojim sinom. Međutim, već dva mjeseca o njima ni traga ni glasa… Drhtavim glasom, ovim riječima započinje svoju priču Sanja Bubalo (43) iz Beograda, majka dvogodišnjeg Dimitrija kojeg je njegov otac Dragan Stepanović, sa kojim je bila u vezi, nasilno odveo od nje 20. avgusta ove godine.

Kako priča nesrećna žena, koja ima još troje djece iz prethodnog braka, za Draganom i dječakom je policija raspisala potragu, ali traga o njima nema već dva mjeseca.

 

– Starateljstvo nad Dimitrijem je dodijeljeno meni, a Dragan je u centru za socijalni rad potpisao da je saglasan sa tim. Ipak ja nisam odustala od suda i trebalo je da sljedeće ročište imamo 31. avgusta. Međutim, on je pobjegao i odveo dijete 10 dana prije toga – objašnjava Sanja.

 

Za Draganom Stepanovićem, koji ima prijavljeno boravište na teritoriji Francuske, čije ima i državljanstvo, raspisana je potjernica nakon što se nije pojavio na suđenju.

 

Ipak, Sanja strahuje da je odveo sina u Francusku.

 

– On godinama živi u Francuskoj, a u Banovce gdje ima kuću dolazi s vremena na vrijeme. I on, ali i naš sin imaju dvojno državljanstvo. Međutim, dječakov pasoš je kod mene. U Francusku je mogao samo da ga prokrijumčari, ali nadam se da to nije uradio jer njegov telefon i dalje zvoni – priča Sanja.

 

Ona je od suda tražila da se locira Draganov mobilni.

 

– Njegov telefon zvoni, ali čudno. Mislim da je preusmjerio pozive na neki drugi broj. On se nikome nije javljao, pa čak ni rodbini koju je ispitala policije. Dragan je sina vidio nekoliko puta od kada sam se porodila. Nikada mu nisam branila da ga vidi. Tog dana kada ga je odveo ja sam bila u njegovoj porodičnoj kući u Banovcima, dovela mu Dimitrija i otišla sa starijom kćerkom kod ljekara. Kada sam se vratila, sve je bilo zatvoreno. Odmah sam policiji prijavila nestanak – priseća se Sanja.

 

Dodaje i da moli sve ljude da ako primijete dječaka i njegovog oca, da to prijave najbližnoj policijskoj stanici.

 

– On je morao u prodavnicu, da izađe na ulicu. Ja sam obišla sve što sam mogla, obraćala sam se svima. Policija radi svoj posao, ali ni oni ne mogu da ih nađu. Nadam se da će neko da ih vidi i to odmah javi policiji. Moj Dimitrije je mali, bukvalno sam ga do jučer dojila. Previše je mali da se na takav način odvoji od majke – kroz suze priča naša sagovornica i kaže da dječakov otac vozi plavi kombi “pežo 807”, francuskih tablica.

(Blic)

Komentari

komentara