Zdravlje

Stidila se što dijete vodi kod doktora zbog sitnice, a onda je saznala da bi umro da to nije uradila

Napisao H. H.

Majka Aleksandra stidila se što dijete vodi kod ljekara zbog glupe sitnice, ali se ispostavilo da je ovim potezom svom sinu spasila život.

Aleksandra Rudi (41) primijetila je par bezazlenih crvenih linija na zglobu svog osmogodišnjeg sin Evana i odmah ga je odvela kod ljekara, iako joj je, kako kaže, bilo glupo da zbog takve sitnice diže paniku. Ovo je njen post na Fejsbuku koji se ovih dana širi među roditeljima širom svijeta:

– Razmišljala sam da li da ovo uopšte objavljujem, ali suprug me je ubijedio da je to ispravan potez. Sigurni smo da će značiti mnogim roditeljima.

Prije oko sedam dana naš sin je pao prilikom šetnje po zoološkom vrtu. Dobro se udario, ali čim smo stigli kući, očistila sam mu ranu. Pošto su imali izlet tih dana, napomenula sam u školi da, budući da će posjetiti farmu, pripaze da mu dobro očiste i dezinfikuju ruke. Ipak, to je osmogodišnjak i gurat će ruke gdje god stigne.

Kad se vratio, rane nisu djelovale inficirano. Međutim, uvećale su se i to je bila jedina promjena. Primijetila sam i jednu dugu liniju niz venu. Provjerila sam ranu na laktu – ista stvar. Iako mi je bilo glupo što dižem paniku zbog sitnice, odvela sam ga kod ljekara za svaki slučaj.

Međutim, kad smo stigli, ljekar mi je praktično čestitao na brzoj reakciji jer moj sin je imao sepsu. Brza reakcija i antibiotici su spriječili bilo kakve probleme, ali da sam čekala, stvar je mogla da bude mnogo gora. Zato, ako vidite ovako nešto kod svog djeteta – brzo kod ljekara – poručila je majka.

Njena objava ima oko 40.000 šerova i na desetine komentara zahvalnih roditelja, piše “Žena“.

Komentari

komentara