Zdravlje

Istraživanje – Osobe koje spavaju na lijevoj strani kreveta su sretnije

Napisao admin

Navika se teško odričemo, pa stoga večina osoba, tačnije njih 75%, nikada ne promijenilo stranu na kojoj spava. No, ma koliko vam se to na prvi pogled nevažno činilo, ustvari je veoma bitno na kojoj strani kreveta spavate. Naime, najnovije istraživanje pokazalo je da su osobe koje spavaju na lijevoj strani kreveta mnogo sretnije.


Žena (Foto: Cure.ba)

Istraživanje je obuhvatilo 30.000 odraslih osoba, a rezultati su pokazali da su oni koji spavaju na lijevoj strani kreveta sretniji i zadovoljniji, općenito optimističnji i sposobniji da na sebe preuzmu teške i zahtjevne poslove. Više od četvrtine onih koji spavaju na lijevoj strani kreveta ima pozitivan pogled na život, dok je među onima koji spavaju na desnoj strani svega 18 posto optimista.

Osim toga, oni koji spavaju na lijevoj strani smatraju da su sposobniji da se nose sa kriznim situacijama. Samopouzdaniji su i češće imaju stalno zaposlenje. Čak 31 posto njih voli svoj posao, dok tek 18 posto onih koji spavaju na desnoj strani voli posao kojim se bavi.no, ipak nije sve crno za one koji spavaju na desnoj strani, jer je israživanje pokazalo da oni uglavnom zarađuju više.

cure.ba

Komentari

komentara