Zdravlje

Klonite ih se – 4 navike zbog kojih izgledamo starije

Napisao admin

Četiri navike koje nabacuju godine vašem licu, umaraju tijelo, pa čak i narušavaju zdravlje su..


Žena (Foto: Cure.ba)

ALKOHOL

Loše utiče na prirodni ciklus spavanja. Četiri sata nakon što zaspimo, utjecaj alkohola popušta i naše tijelo je podložno uzbuđenju. Tijelu je potreban dubok san da bi se odmorilo i osjećalo mlađe, tako da ljekari preporučuju smanjen unos dobre kapljice.

EMOCIONALNI STRES

je uzrok otpuštanje histamina, koji mogu da izazovu upalne procese. Oni pak vode do većeg rizika od srčanog udara. Slijedeći put kad vam neko digne pritisak, duboko udahnite i probajte da pobijedite stres čašom svježeg soka od narandže.

OPASNI SASTOJCI

Prije nego što kupite losion za tijelo, šampon, gel za tuširanje, kremu za lice ili boju za kosu, pažljivo pročitajte šta piše na deklaraciji. Mnoge hemikalije koje su prisutne u privlačno zapakovanim bočicama mogu da budu zločudne. Ljekari savjetuju izbjegavanje 1,4-dioksina, formaldehida, hidrokinona i parabena, koje vezuju uz široku lepezu bolesti, uključujući gojaznost ili rak, piše ljepota.ba.

BORE

Duboke linije od nosa do usta tzv. bore smijalice, nastaju kad se tkivo ispod kože stanjuje. Dermatolozi i kozmetičari će vam preporučiti kreme bogate retinolom i kolagenom, ali i vi sami u svom domu možete preduzeti određene korake da izbrišete ove najveće izdajnike ženske ljepote. Izbjegavajte šećer, koji kolagen čini osjetljivijim, pa tako stvara dublje bore. Isto tako ishrana bogata bijelim brašnom stvara reakcije u koži koje vezuju kolagen i povećavaju elastičnost. Elastična koža je zdrava i mladolika! Klonite se soli, masnoća i konzumirajte zdrave namirnice.

cure.ba

Komentari

komentara