Zdravlje

čudotvorne tabletice – Ukoliko želite da bolje razmišljate, ovo će vam pomoći u tome

Napisao admin

Koliko ste se puta naivno pomamili za reklamama čudotvornih tabletica koje poboljšavaju koncentraciju i pamćenje, da biste na kraju zapravo zaboravili koliko ste novca na takve neučinkovite proizvode bacili u vjetar? Tome je došao kraj.


kafa (foto:cure.ba)

Vrijeme je da zaboravite na čudotvorne tabletice, hrana je sjajna stvar! Može vam pomoći da budete zdravi, u formi pa čak i da vam pamćenje i koncentracija budu bolji, prenosi Magazin. Ovo su četiri namirnice koje će vam pomoći u tome. Garantirano!

Zeleno povrće

Dokazano je da povrće, posebice ono sa zelenim lišćem, pomaže u mentalnim sposobnostima, a za primjetne pozitivne pomake ovakvo biste povrće trebali konzumirati svakodnevno. Špinat je, primjerice, idealan za ručak ili večeru.

Žitarice

Žitarice od cjelovitog zrna za doručak odličan su izbor koji vam pomaže da se bolje koncentrirate. Ovakve žitarice možete jesti same, s mlijekom ili jogurtom.

Kafa

Da, vjerovali ili ne, kava je zaista dobra za vaš mozak. Efekt koji kava vrši jači je kod muškaraca nego kod žena, a pomoći će vam da brže razmišljate.

Žvakaće gume

Iako zvuči prilično nevjerovatno, žvakaće gume su instant pomoć. Dokazano je da osobe koje uzmu žvakaću gumu u prvih dvadeset minuta imaju značajno bolju koncentraciju i logiku.

 

cure.ba

Komentari

komentara