Zdravlje

PREPLANITE ZDRAVO – Umjesto da se trujete hemijom, napravite sami 100 % prirodno ulje za sunčanje

Napisao admin

Koža namazana ovim maceratom koji se radi od zelenih oraha, mrkve i maslinova ulja bit će mekana, podatna, nahranjena i zaštićena


Foto:arhiva

Sve što namažemo na kožu dospijeva nam u krvotok. Znajući to poželimo koristiti što prirodniju kozmetiku pa i onda kada je riječ o sredstvima za sunčanje. Zato vam donosimo najjednostavniji recept za ulje za sunčanje kojeg možete napraviti sami, a koji u sebi sljubljuje tri dragocjena sastojka za kožu – orahe, mrkvu i maslinovo ulje

Ovo ‘uradi sam’ ulje za sunčanje zapravo je macerat, pripravak koji se dobiva potapanjem ljekovitih biljaka u ulje. S obzirom da je njegov zaštitni faktor oko pet preporuča ga se koristiti kad je koža već potamnjela, odnosno kada je sunce slabije.

Koža namazana ovim maceratom koji se radi od zelenih oraha, mrkve i maslinova ulja bit će mekana, podatna, nahranjena i zaštićena. 

Mrkva je puna beta-karotena, jakog antioksidanta koji štiti kožu od UV-zraka. Istraživanja su pokazala da je prirodni beta-karoten puno bolji i zdraviji od sintetskog koji se koristi u mnogim kremama za sunčanje

Orasi su krcati vitaminom E, također jakim antioksidantom neophodnog za zdravu i lijepu kožu te sadrže izrazito zdrave masnoće zbog čega djeluju i antikancerogeno.

Maslinovo ulje zahvaljujući visokom postotku nezasićenih masnih kiselina i vitamina A i E pomaže u zaštiti od sunca te vrlo blagotvorno djeluje na osjetljivu kožu.

S obzirom da macerat treba odstajati mjesec dana preporučamo da ga napravite čim prije kako bi bio spreman kad krenete na more. 

depo.ba

Komentari

komentara