Zdravlje

Zločin koji potresa državu – Majka šestero djece nasmrt pretučena

Napisao admin

Sanela Osmanović (32) ukopana je u petak na gradskom groblju Prašnice u Zenici, tri dana nakon što je u bolnici podlegla teškim povredama. Ona je, kako saznajemo, pretučena u kući koju je koristila, u zeničkom naselju Perin Han.


Leš (Foto: Ilustracija)

Zbog premlaćivanja i smrti Sanele Osmanović zenička policija traga za njenim poznanicima Valentinom Š. i Belmirom M.

Prema informacijama iz policije, u subotu, 14. juna, u kući koju je koristila s još nekoliko osoba, nakon slavlja i pijanke, Valentino i Belmir brutalno su pretukli Sanelu. Još se utvrđuju okolnosti ovog događaja, a poznato je da su napadači i stradala, zajedno s više osoba, bili cijeli vikend zajedno u kući.

Tu noć je, pokazala je istraga, nakon premlaćivanja, više osoba spavalo u istoj kući pored teško povrijeđene Sanele, koja je tražila pomoć. Međutim, tek dan kasnije, u nedjelju uvečer, nepoznate osobe su je iz vozila povrijeđenu izbacile pred zgradu Hitne pomoći.

Nakon što su medicinari alarmirali policiju, njen maloljetni sin Mustafa preuzeo je odgovornost za napad. Saslušan je u prisustvu službenika Centra za socijalni rad te naknadno pušten.

Daljnjom policijskom istragom i uviđajem te saslušanjem više osoba, došlo se do saznanja da su napadači bili Valentino Š. i Belmir M. Njih dvojica su, odmah nakon incidenta, pobjegli s poznatih adresa te policija za njima traga.

Poznati policiji

Belmir Š. je odranije poznat policiji po više krivičnih djela. Nije sa sigurnošću poznato jesu li napadači i umrla bili u rodbinskoj vezi, jer postoje nezvanična saznanja da jesu, ali to nam niko nije mogao potvrditi.

– Naložio sam obdukciju koja je potvrdila nasilne povrede stradale te druge mjere u istrazi. Za sada su osumnjičeni počinioci u bijegu, a od policije je stigao izvještaj o krivičnom djelu nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnim ishodom protiv dvije punoljetne osobe – kazao nam je dežurni tužilac Borislav Milešić.

Iza Sanele Osmanović ostalo je šestero djece: Emin, Murat, Dželentano, Mustafa te kćerke Samira i Gaga.

bh-index.ba

Komentari

komentara