Zdravlje

Tuga kakva se ne pamti – Položile ispit, pa poginule!

Napisao admin

„Svi smo u šoku i još ne možemo da povjerujemo šta se desilo. Ovo je velika tragedija. Tri mlada života su ugašena, a njihove porodice zauvijek zavijene u crno“, rekle su juče za „Alo!“ koleginice stradalih medicinskih sestara …


Djevojke (Foto: Ekskluziva)

…iz Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici, koje su poginule kada je prekjuče, oko 17 sati, automobil „ford fijesta” u kojem su se nalazile u mjestu Dromina, na putu Kolašin-Podgorica, sletio u kanjon Morače, dubok 150 metara.

Milica Stanišić (32), rodom iz Danilovgrada, Jelena Milosavljević (26) iz Podgorice i Dragana Lalović (26), rodom iz Pljevalja, stradale su na licu mjesta kada je „ford fijesta” cetinjskih registarskih oznaka, kojim je upravljala njihova koleginica Milijana Tiodorović iz Podgorice, iz zasad nepoznatih razloga sletio u provaliju. Prije nego što je automobil sletio u kanjon, Milijana je ispala iz vozila i ona je van životne opasnosti, saopšteno je iz KCCG-a. Četiri koleginice su se prekjuče vraćale iz Berana, gdje su polagale ispit iz intenzivne njege na Višoj medicinskoj školi strukovnih studija.

– Ne znamo što je uzrok nesreće, možda je kiša koja je tog dana padala, a to je opasna i neobezbijeđena dionica puta. Taj kanjon smrti je dosad odnio mnogo života. Naše koleginice su radile i išle da polažu ispit u Berane. Bile su vrijedne i divne, a Dragana je dan nakon pogibije trebalo da se vjeri s svojim dečkom iz Podgorice – ispričale su nam njihove potresene koleginice iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).
 
Kako smo saznali, Dragana je radila kao medicinska sestra na plastičnoj hirurgiji, Milica na grudnoj hirurgiji, a stradala Jelena i preživjela Milijana na odjeljenju dečje hirurgije.
 
– Milica je iza sebe ostavila kćerkicu od osam godina, koju je sama odgajala jer je bila razvedena. Imala je brata, sestru i roditelje, koji su u šoku. Jelena je bila udata i iza sebe je ostavila preslatku trogodišnju kćerkicu i supruga – kažu koleginice nastrdalih.

– Strašna i bolna istina je da ih više nema… Bol, bol, samo bol – napisale su kolege medicinskih sestara na Fejsbuk profilu Više medicinske škole strukovnih studija ispod njihovih fotografija.

alo.rs

Komentari

komentara