Zdravlje

Drama u Hadžićima – Ubijen vozač tramvaja, GRAS povukao sva vozila iz saobraćaja, ubica uhapšen!

Napisao admin

U mjestu Zovik općina Hadžići danas oko 12:55 sati u autobusu GRAS-a ubijen je vozač tramvaja A. D. (37), otac dvoje maloljetne djece. Njega je nožem usmrtio Š.S. (60).


Ubistvo (Foto: Ekskluziva)

– Policijska uprava Hadžići obaviještena je danas u 12.50 sati, da je u autobusu GRAS-a, u mjestu Zovik, općina Hadžići, došlo do prepirke između Š.S., rođen 1954. godine, nastanjen u Hadžićima i D.A., rođen 1977. godine, nastanjen u Hadžićima. Nakon prepirke, njih dvojica su izašli iz autobusa na autobusko stajalište. Tom prilikom Š.S. je nožem u predjelu grudnog koša nanio povrede D.A.

Povrijeđeni je autobusom prevezen u Dom zdravlja “Hadžići”, gdje mu je prilikom ukazivanja ljekarske pomoći konstatovana smrt. Ubica je pobjegao sa lica mjesta, a uhapšen je na lokalitetu Gradac, općina Hadžići.

Prilikom hapšenja kod osumnjičenog je pronađen i oduzet nož, koji je koristio prilikom izvršenja krivičnog djela. Također, izuzeta je i jedna jakna radi vršenja potrebnih vještačenja – saopćeno je iz MUP-a KS.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Podsjećamo, prije ubistva osumnjičeni Š. S. raspravljao se sa vozačem tramvaja, da bi u jednom trenutku izvukao nož kojim mu je zadao smrtonosne rane. Nakon provrjeđivanja, kako je ranije javio naš reporter s lica mjesta, osumnjičeni je pobjegao u obližnju šumu, a za njim je tragao veći broj policajaca.

Radnici GRAS-a ogorčeni su zbog ubistva njihovog kolege, te su iz protesta najavili totalnu obustavu saobraćaja njihovih vozila.

– U ovom trenutku održava se sastanak sindikata i radnika u krugu preduzeća i sva vozila tramvaji, trolejbusi, autobusi i minibusi idu ka garažama – potvrdio je Rešad Hujdur, potpredsjednik Sindikata komunalne privrede GRAS-a.

Takođe, iz Sindikata komunalne privrede GRAS-a zahtjevaju vanrednu hitnu sjednicu Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj bi se raspravljalo o današnjem ubistvu njihovog kolege kao i budućoj zaštiti svih vozača i revizora koji su u posljednje vrijeme konstantno na meti napada.

Odlučeno je da danas u Sarajevu gradskog saobraćaja sigurno neće biti, a da če konačnu odluku o puštanju u funkciju svojih vozila donijeti sutra.

dnevni avaz

Komentari

komentara