Zdravlje

Alarmantno stanje – Pogledajte kakav je haos nastao u Sarajevu! (FOTO)

Napisao admin

Tri osobe su evakuirane zbog poplava na području općine Ilidža, gdje je ugroženo više kuća, rečeno je jutros u Kantonalnom operativnom centru Civilne zaštite Sarajevo.


Poplave (Foto: Ekskluziva)

Kako navode, od ponoći je počeo veliki rast vodostaja na području cijelog Kantona Sarajevo, a posebno su ugrožena ilidžanska naselja Vlakovo, Otes, Gladno Polje, Butile, Rajlovac, Stup, Karitas, Nahorevski potok i Pazarić. Na području općine Novi Grad izlio se Lepenički potok, u Centru i Ilijašu zabilježena su klizišta…

Rijeka Bosna izlila se u Doglodima, dok se rijeka Dobrinja izlila u ulici Tvornička kod Energoinvesta. Također, došlo je do izljevanja i rijeke Miljacke, a poplave su dovele do pojava klizišta u centru Sarajeva, u Nahorevu i Grdonju.

Visina vodostaja na mjernom mjestu Reljevo rijeke Bosne premašila je vanrednu kotu poplava. Inače kota iznosi 350. a u 8 sati jutros bila je 371.

Rijeka Miljacka je kod Ćumuriji također vrlo blizu da premaši vanrednu kotu, trenutna kota je 241, a vanredna iznosi 250.

– Sve ekipe Civilne zaštite KS, zajedno sa profesionalnim i dobrovoljnim vatrogasnim jedinicama su na terenu. Apeliramo na građane da također učine sve da zaštite sebe i svoju imovinu – poručuju iz Civilne zaštite KS.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara