Zdravlje

Upozorenje – Za Prvi maj meteorolozi najavljuju – snijeg!

Napisao admin

Proljetno promjenjivo vrijeme, uz čestu kišu potrajat će do kraja sedmice, a u sljedećoj sedmici se osjetno povećava vjerojatnoća stabilnijeg vremena, bez kiše.


Snijeg (Foto: Arhiva)

Od srijede do petka će i dalje biti umjereno do znatno oblačno, povremeno s kišom, mjestimično i u obliku izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom.

Iako u ovakvim stanjima atmosfere nije zahvalno podrobnije prognozirati, oni koji su željni suho, pa i barem djelomično sunčano vrijeme vrlo vjerovatno biti će najzadovoljniji tokom prijepodneva u četvrtak i petak, prognozira glavni HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Bit će i dalje relativno toplo, uz najnižu temperaturu uglavnom od 10 do 15, a najvišu između 16 i 21°C, ponegdje i malo višu.

I tokom vikenda će se gotovo sigurno u većini susjedne nam Hrvatske nastaviti niz dana s barem malo kiše. Štaviše, velika je vjerovatnoća za ponegdje i obilniju kišu, uz više od 30 litara po kvadratnom metru, a posebno u gorskom području i više od 50 litara. Zbog pada temperature u nedjelju u višim predjelima može pasti i malo snijega, a putujete li u Bosnu i Hercegovinu – vrlo vjerovatno će ga biti i ondje, upozorava Vakula.

haber.ba

Komentari

komentara