Zdravlje

“Ležala sam nepokretna 12 dana” – Lepa Brena progovorila sa kakvim se problemom borila

Napisao H. H.

Poslije trombofilije koja joj je konstatovana i drugog začepljenja vena Lepa Brena je potpuno promijenila način ishrane, a sada je ispričala i sa kakvim velikim problemom se suočila.

U emisiji ‘Na prvom mestu’ na TV “Prva” Lepa Brena ispričala je kako je zbog trombofilije ležala nepokretna 12 dana, ali i priznala kako je kasnije nastavila da živi po starom i opet ugrozila svoje zdravlje.

– Ja sam bila na jednom koncertu u Švajcarskoj gdje je umjesto 1000 ljudi bilo 2000 ljudi, nije radila klima u cijelom objektu, nisam pila vodu, znam da sam imala veliki gubitak vazduha jer moji nastupi su veoma energični. U jednom trenutku sam vidjela da me publika gleda čudno i primijetila sam da je moja desna ruka ljubičasto plava. Nije mi palo na pamet da bi trebalo da prekinem koncert, prebacila sam mikrofon u lijevu ruku, a desnu podigla gore i ona je dobila normalnu boju. Čim sam se vratila u Beograd otišla sam na VMA na pregled krvnih sudova gdje su mi konstatovali totalno začepljenje vene suklavije i potpazušne vene desne ruke. Bila sam na terapiji, ležala sam faktički nepokretna 12 dana, sa rukom koja je stajala u jednom položaju, tu su me hranili, pojili, to mi je bilo prvih 12 dana nekakvog odmora gdje su, zahvaljujući zaista velikom timu stručnjaka na VMA, uspjeli da mi saniraju i da mi se otvori 70 posto suklavije i 100 posto potpazušne vene. Bio je to bio prvi moj susret sa trombofilijom. Bila sam u šoku – navela je Lepa Brena.

Vodila je, kaže, računa narednih godinu dana, a potom prestala da pije lijekove i nastavila po starom.

Tromboza se ponovila 2005. Bila je na jednom treningu u Turskoj, gdje je bilo pretoplo. Opet se hitno vratila u Beograd i uslijedila je ista procedura liječenja.

– To je bilo neodgovorno sa moje strane. Podigla sam ručnu i totalno promijenila način ishrane. Okrenula sam se ishrani bogatoj omegom tri i omegom šest, barenom mesu bez prasetine i jagnjetine, sve kuham u vodi i na pari, izbacila sam hljeb iz ishrane, jedem voće i povrće i volim da popijem jednu ili dvije čaše vina. Cijela ta priča je postala veoma umjerena, ne smijete ni da se prejedete ali ni da budete gladni. Volim da plivam, šetam i radim jogu – kazala je Lepa Brena, piše “Blic“.

Komentari

komentara