Zdravlje

RUSKI LIJEK U POTPUNOSTI OPORAVLJA KIČMU: Jak bol postat će samo ružna prošlost!

Napisao H. H.

Savremena nauka kao i tradicionalna medicina, veoma cijeni ovu ljekovitu biljku.

Moramo naglasiti da je ovaj lijek veoma popularan kod ljekara ruske alternativne medicine. Za početak pripremiti pastu od kurkume na ovaj način:

TREBA VAM:

  • 40 gr kurkume u prahu,
  • 100-150 ml vode.

Sipajte kurkumu u prahu u vodu, promiješajte i dovedite do ključanja. Kuhajte oko 8 minuta, dok se sadržaj ne zgusne. Stalno miješajte. Ako je mješavina suviše gusta, dodajte malo vode. Smjesa treba da liči na gusti jogurt.

Za to vrijeme pripremite mlijeko:

  • 250 ml mlijeka,
  • 2 kašike (40 ml) sirovog (nerafinisanog) bademovog ulja (po želji),
  • med po ukusu.

Mlijeko prokuhajte i dodajte u njega bademovo ulje (po želji). Sklonite sa vatre i sipajte u šolju. Dodajte 1 kašičicu pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom po svom ukusu.

Pastu od kurkume možete pripremiti u većoj količini i za duži period. U zamrznutom stanju čuva svoja svojstva 40 dana. Pastu čuvajte u frižideru.

Gotovu pastu dodavati u vruće mlijeko po 1 kašičicu, zajedno sa medom i biljnim uljem (po želji).

Važno: oni koji imaju probleme sa žučnom kesom: bolje je da ne rizikuju, jer kurkuma ima diuretički efekat.

Šta sve liječi kurkuma?

Savremena nauka kao i tradicionalna medicina, veoma cijeni ovu ljekovitu biljku. Žuti alkaloid kurkumin jeste glavni aktivni sastojak biljke. Ljekovitost kurkume, objašnjava se time što ljut ukus ove biljke ubija klice i parazite, uništava naslage sluzi, masti, ljepljive toksine, podstiče krvotok i kompletan metabolizam. Gorak ukus je najbolje sredstvo protiv trovanja, groznice, upala, bolesti krvi i kože.

Takođe, uklanja taloge i ljepljive toksine, čireve, salo, znoj, gnoj, svrab, čisti majčino mlijeko, matericu i jetru. Kurkuma se može nabaviti u svakoj bolje snabdjevenoj prodavnici hrane, kao samostalan začin ili u sastavu začina karija, piše “Novi“.

Komentari

komentara