Zdravlje

Šestogodišnjak iz Sarajeva teško povrijeđen dok se igrao sa vršnjacima: Dječak bacio zapaljenu granu na njega, buknula je majica…

Napisao H. H.

Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” stavila je u funkciju broj 17006 za pomoć malom Isi – pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere.

Isa H. je šestogodišnji dječak iz Sarajeva koji je 15. maja ove godine tokom igre sa vršnjacima zadobio ozbiljne povrede. Jedan od dječaka je bacio zapaljenu granu na Isu, nakon čega je plamen zahvatio majicu, a onda i dijelove tijela. Dijete je nakon tog događaja zadobilo opekotine drugog i trećeg stepena (desna prednja i stražnja polovina trupa i desna nadlaktica i aksila), piše “Oslobođenje“.

Na stražnjoj strani polovine trupa i nadlaktice dominiraju opekotine trećeg stepena.

Nakon prijema na KUM Sarajevo, 15.5.2018.godine te na Kliniku dječije hirurgije, tokom previjanja u operacionoj sali uočena je duboka opekotina trećeg stepena u desnoj infarskapularnoj regiji, veličine dlana.

Zbog ekstenzivnosti opekotina i potrebe za intenzivnom terapijom dijete se prema preporuci doktora hirurških disciplina premješta na JIT (Jedinicu intenzivne terapije) Klinike za anesteziju i reanimaciju.

Nakon toga boravi na Klinici za rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju.

– U toku fizikalne terapije i pregleda doktora, uočeno je da dijete ima poteškoće sa pokretanjem ramena i da bi u budućnosti zbog njegovog razvoja i rasta mogao imati ozbiljna oštećenja kičme i ramena. Mora uraditi operaciju kako bi sačuvao rame i kičmu. U Sarajevu nemaju opremu za takvu vrstu operacije, ispričala je za Pomozi.ba Danijela, Isina mama.

Preporučili su porodici kliniku ACIBADEM ALTUNIZADE ISTANBUL.

Nakon što je doktor pomenute klinike Hakan Agir pregledao nalaze, predložio je operaciju Free slap surgery. Mimo ove operacije dijete skoro pa i nema mogućnosti za bilo šta drugo, rekao je doktor. Cijena operacije je 18.500,00 EUR. Nakon ove operacije u dvije seanse bi se radilo opuštanje tkiva sa razmakom od tri mjeseca i to bi koštalo 8.000 EUR po seansi.

Humanitarna organizacija Pomozi.ba stavila je u funkciju broj 17006 za pomoć malom Isi – pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere.

Pomozi.ba organizacija vodi akciju prikupljanja sredstava, te se pored jedinstvenog humanitarnog broja 17006 pomoći može i putem PayPal-a, kao i uplatom na domaće i ino račune.

Komentari

komentara