Zdravlje

Ako imate ovakav oblik tijela, veći je rizik da ćete dobiti dijabetes

Napisao H. H.

Ovakav oblik tijela može da bude znak da postoji rizik od ovog opasnog oboljenja!

Tjelesna težina, način života i ishrane najviše utiču na zdravlje cijelog organizma, ali stručnjaci otkrivaju da jedan oblik tijela može da ukazuje na opasno oboljenje, piše “Lepa & srećna“.

Dijabetes tipa 2 nastaje kada pankreas ne stvara dovoljno insulina ili tijelo ne reaguje na insulin. Sve više ljudi širom svijeta oboljelo je od dijabetesa, a simptomi koji ukazuju na ovu bolest su: zamagljen vid, konstantan umor, naglo gubljenje težine i češća potreba za odlazak u toalet. Otkriveno je da jedan oblik tijela ukazuje da postoji rizik od povišenog šećera – oblik jabuke.

Istraživanja pokazuju da osobe sa figurom u obliku jabuke (široka ramena i naslage u predijelu stomaka i struka) imaju veći rizik da obole od dijabetesa u odnosu na osobe koje su građene u obliku kruške (širi kukovi u odnosu na stomak i struk). Osobe koje su gojazne imaju najveći rizik od ove bolesti, naročito oni sa masnim naslagama u predijelu stomaka i struka. Istraživanja pokazuju da su osobe sa tijelom u obliku jabuke podložne i kardiovaskularnim oboljenjima. Ukoliko imate ovakav oblik tijela, potražite savjete stručnih lica i promijenite životne navike.

Komentari

komentara