Zdravlje

Potresno iskustvo žene koja se opekla na divlji paškanat

Napisao H. H.

Ova biljka je opasna po zdravlje, a raste i na livadama u Srbiji – evo šta se dešava na telu kada se opeknete na divlji paškanat!

Divlji paškanat raste u Srbiji na livadama i često ga viđaju pored puteva, a kada se opečete o njega, ishod može da bude užasan, piše Lepaisrecna

Amerikanka Šarlot Marfi zaustavila se pored puta i na kratko se spustila niz livadu, a nije ni osetila kada se opekla na divlji paškanat. U početku se pojavilo samo nekoliko malih plikova, ali Šarlot je narednih dana radila napolju i duže boravila na suncu koje podstiče aktiviranje štetnih sastojaka iz biljke.

Nakon nekoliko dana, koža na nozi je pocrvenela i počela da svrbi, a narednog jutra probudila se sa velikm žutim plikovima na potkolenici. Plikovi su rasli, noga je oticala i Šarlot više nije mogla da hoda. Plikovi su se proširili na drugu nogu, ruke i prste.

Šarlot je objavila na Fejsbuku sliku nogu unakaženih plikovima kako bi sve upozorila na štetne efekte ove biljke, a slika je počela da se širi po društvenim mrežama.

Takođe, u svojoj objavi upozorila je da divlji paškanat može da ugrozi i zdravlje životinja, zato pazite gde puštate svoje kućne ljubimce.

Komentari

komentara