Zdravlje

Primijetila je na tijelu bubuljicu koja je djelovala bezazleno, ubrzo je umrla!

Napisao H. H.

Bubuljica, kako je prvo mislila, nastavila je da raste

Amerikanka Carol Martin preminula je nakon što je dobila smrtonosnu bakteriju na odmoru na Floridi.

Carol Martin i njen suprug Richard otišli su u februaru na godišnji odmor na Floridu. Kada su se vratili kući, Carol je primijetila da joj je na unutrašnjosti desne butine izašlo nešto što je podsjećalo na bubuljicu.

Bilo je osjetljivo i bolno, pa je dva puta išla na pregled kod ljekara. Nakon obje posjete doktor joj je prepisao antibiotike, ali ova terapija nije davala rezultata. Bubuljica, kako je prvo mislila, nastavila je da raste. Nakon trećeg zakazivanja pregleda, odlučila je da ode na biopsiju.

Nakon toga doktori su dijagnostikovali ozbiljnu bakterijsku infekciju – “nekrotizirajući fasciitis” ili “nekroza vezivne opne”. Istog trenutka, zakazana je hitna operacija, a Carol je smještena u operacionu salu, prenosi B92.

Njen suprug Richard s njom je proveo narednih 16 dana na odjeljenju intenzivne njege. Iako su doktori uložili sav trud i napor bakterija je zahvatila veliki dio njenog tijela, a ona je ubrzo nakon napuštanja bolnice umrla u svom domu.

Richard, kako piše portal “Yahoo”, sumnja da je njegova žena dobila smrtonosnu bakteriju u hotelskoj kadi.
– Niko drugi nije dobio tu bakteriju sem nje, a ona se jedina kupala u kadi – kazao je on za WRTV.

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, nekrotizirajući fasciitis je kožna bakteriološka infekcija koja se brzo širi i postepeno ubija vezivno tkivo. Infekcija obično ulazi u tijelo putem otvorenih rana, a ne može se prenositi sa osobe na osobu.

 

 

Depo.ba

Komentari

komentara