Zdravlje

Bolesni dječak nakon 11 operacija stopala: Nekome su heroji Džeko i Mesi, a moj je dr. Gavrankapetanović

Napisao H. H.

Brojni su građani, udruženja, intelektualci iz Bosne i Hercegovine i inozemni stručnjaci u oblasti medicinskih nauka proteklih dana putem on-line peticije iskazali podršku prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, hirurzima i medicinskom osoblju Klinike za ortopediju i traumatologiju i osudili poteze menadžmenta Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo.

Otvorenih ruku

Našem dopisništvu u Mostaru emotivnim pismom podrške dr. Gavrankapetanoviću obratio se i 14-godišnji dječak Dženan Huseinspahić, za kojeg je u proteklom periodu organizirana humanitarna akcija prikupljanja pomoći za liječenje.

Dženan je rođen s teškim nožnim poremećajem i podvrgnut je brojnim operacijama u Sarajevu, ali i u Kairu. Nakon 14 godina, konačno može stati na svoje noge, što mu je, kako je naveo u pismu, uz Božiju pomoć, omogućio dr. Gavrankapetanović.

– Svako dijete ima nekog heroja, bio to Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mesi, Ronaldo… Moj heroj je čovjek koji mi je vratio nadu u bolji život, život kroz koji mogu konačno koračati sam. Hvala vam od srca, doktore, za sve. Vi ste razlog zbog kojeg danas mogu stati uspravno i gledati na svijet i život drugačijim očima – poručio je doktoru Gavrankapetanoviću dječak iz Mostara.

On je podsjetio da su mnogi doktori dali mišljenje da je riječ o neizlječivoj bolesti. Navodi da ga je dr. Gavrankapetanović nakon toga primio otvorenih ruku i dao mu nadu i optimizam. Na UKCS-u mu je potom ovaj ljekar uradio devet operacija.

– Uz Božiju pomoć, omogućio mi je da stanem na svoje noge. Redovne kontrole i različite vježbe doprinijele su da napredujem iz dana u dan. Doktor Gavrankapetanović je, zbog nemogućnosti nastavka tretmana zbog nedostatka fiksatora, predložio da uradim dvije operacije u Egiptu, u Kairu – dodao je Dženan.

Četiri mjeseca

Istaknuo je da se konzilij iz Mostara i Sarajeva složio s takvom odlukom. – Četiri mjeseca u Kairu, ukupno 11 operacija i moja stopala su konačno prava zahvaljujući profesoru Gavrankapetanoviću te doktoru iz Egipta Jaseru Elbatraviju – naveo je Dženan.

Izvor: avaz.ba

Komentari

komentara