Zdravlje

Potopite noge u OVU SMJESU i zauvijek se oslobodite GLJIVICA NA PRSTIMA!

Napisao H. H.

Medicinski stručnjaci kažu da gljivične infekcije mogu uticati na bilo koji dio tijela, a trebali bi znati i da se gljivične infekcije obično razvijaju tokom vremena, pa simptomi mogu biti previše suptilni i nemogući za primijetiti na prvi pogled.

Gljivice najbolje uspijevaju u vlažnim i toplim uslovima pa su zbog toga naše noge najviše pogođene ovim stanjem. Od ovog problema mogu patiti i muškarci i žene, a gljivice mogu uticati na zdravlje i stvaraju estetski problem. U nastavku ćemo vam pokazati kako da se oslobodite gljivica jednostavno i prirodnim putem.

Evo šta biste trebali učiniti:

Jednostavno, samo trebate potopiti noge u jogurt. Kada se noge osuše, operite ih hladnom vodom.

Soda bikarbona je također vrlo korisna u liječenju ovog zdravstvenog problema. Pomiješati sodu bikarbonu i hladnu vodu u omjeru 1:3 pa nanesite na vaše prste i ostavite tako nekoliko minuta. Također možete primijeniti ovu mješavinu i na cipele i ostaviti da se osuše na zraku. Tako ćete uništiti sve potencijalne bakterije u vašim cipelama.

Škrob je još jedno od rješenja a njega ćete primijeniti tako što ćete pomiješati 1/kašičice škroba sa malo tople vode. Zatim tu smjestu stavite u rernu na 220 stepeni i tako držite dok smjesa ne potamni. Operite i osušite vaša stopala prije nego što primijenite ovu smjesu na njih. Utrljati smjesu, ostavite je 1-2 minute na nogama pa isperite toplom vodom, prenosi “Megagiga“.

Komentari

komentara