Zdravlje

MOGUĆA EPIDEMIJA! DOKTORI UPOZORAVAJU NA MASOVNU ZARAZU: Nova bolest “X” prelazi sa životinje na čovjeka

Napisao H. H.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) sa sjedištem u Ženevi upozorila na mogućnost izbijanja epidemije od nove bolesti o kojoj još ne znaju puno!

Svake godine WHO, sa sjedištem u Ženevi, organizuje sastanak istaknutih naučnika da bi se utvrdila lista bolesti koje predstavljaju opasnost.

Prethodnih godina, na listu su stavljene bolesti kao što je lasagroznica, koja trenutno hara Nigerijom, i ebola od koje je umrlo više od 11.000 ljudi u zapadnoafričkim državama u periodu od 2013. do 2016. godine, podsjeća britanski “Telegraph”.

Sada je na ovu listu dodata i deveta bolest, nazvana “bolest iks (X)”.

Iako ne preciziraju o kojoj je bolesti riječ, stručnjaci smatraju da je neophodno da budemo pripremljeni na masovnu zarazu.

Naučnike zabrinjava činjenica što u stvari ne znaju šta je u pitanju, ali su sigurni da će do epidemije doći i strahuju da će nova bolest preći sa životinja na čovjeka.

Podsjećajući na sadašnja događanja u svijetu, naučnici WHO-a ukazuju na opasnost od razvoja hemijskog oružja i ratovanja, ali i od vještački stvorenih smrtonosnih bolesti, prenosi “Tanjug”…

Komentari

komentara