Zdravlje

Kontrola – Mostar: U McDonald'su pronađena escherichia coli

Napisao admin

Stručna ekipa Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona je 27. decembra prošle godine izvršila uzimanje uzoraka namirnica radi ispitivanja zdravstvene ispravnosti i briseve radi kontrole održavanja higijene u firmi „Gliese 581“ d.o.o. Mepas Mall Mostar, piše Slobodna Bosna.


McDonald's Mostar (foto: avaz.ba)

Svi uzeti uzorci, kao i brisevi zadovoljili su mikrobiološke standarde ispravnosti osim milkshakea u kojem je izolovana bakterija Escherichia coli!

“Bakterija, koja se ne smije nalaziti u životnim namirnicama jer može štetno djelovati na zdravlje konzumenta“, navedeno je, između ostalog, u obavijesti o rezultatima nalaza koju je potpisao šef odjela prim. dr. Eniz Čolaković.

Prema navodima Igora Burića, bivšeg menadžera za kvalitet, uslugu i čistoću u kompaniji „Gliese 581“ sirovine i proizvodi za McDonald'sove restorane u Mostaru i Tuzli stizali su komercijalnim autobuskim linijama.

“U mostarski McDonald's namirnice iz Sarajeva stizale su autobuskim linijama Bregava transa i Autoprevoz Mostar“, tvrdi Burić navodeći kako firma za takvu vrstu prevoza nije imala specijalizovano vozilo i da je prava sreća da nije došlo do masovnog trovanja konzumenata McDonald'sovih proizvoda.

slobodna-bosna.com

Komentari

komentara