Zdravlje

Soda bikarbona vam može spasiti život: Koristite je samo na ovaj način!

Napisao A. K.

Najjednostavniji način da se rešite povremene gorušice i lošeg varenja je pola kašičice sode bikarbone u pola čaše vode koju treba da popijete sat ili dva nakon jela

Obično vam služi za čišćenje ili spremanje slatkiša, ali ovaj beli prah ima mnogo dobrih uticaja na vaše zdravlje za koja niste znali. Soda bikarbona se nalazi u svačijoj kuhinji i nezamenjiva je za pripremu specijaliteta. Osim toga nezamenjiva je i za još ponešto…

Stariji ljudi sa niskim količinama bikarbonata koji se nalazi u sodi bikarboni, imaju 24 procenta veći rizik od preuranjene smrti, otkrili su naučnici. Rezultati su pokazali da povećane količine bikarbonata mogu da produže život. Naučnici su otkrili da su promene pH,ugljen dioksid i bikarbonati povezani sa životnim vekom zdravih starijih osoba. Analizirani su podaci 2.287 učesnika istraživanja koje datira još od 1997.godine.

Manjak bikarbonata je najneprepoznatljivije medicinsko stanje na svetu, uprkos tome što je uobičajenoSoda bikarbona odgovorna je za transport kiseonika – širi krvne sudove i lakše otpušta kiseonik u tkiva, što znači da povećava pH vrednost, odnosno alkalnost.

 

 

Povećanje pH vrednosti mokraće sprečava kristalizaciju mokraćnih kanala. Utvrđeno je da mokraćna kiselina uzrokuje dijabetes, srčane bolesti, srčane udare, giht i kamen u bubregu. Takođe, stvara otrovan sastav alkosan koji stvara gljivice, a to dovodi do dijabetesa i konačno raka.

Preterano kiseo pH uzrokuje propadanje ćelija, što na kraju dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema. Količinu bikarbonata u organizmu možete povećati ishranom obogaćenom voćem i povrćem ili farmaceutskom sodom. Oralnim uzimanjem sode bikarboneizvlači urin iz bubrega, koristi se za sprečavanje oštećenja bubrega kod osoba koje idu na zračenja i sprečava infekciju mokraćne bešike, gihta, artritisa, groznice i pomaže aktivnost gušterače za koju se zna da proizvodi najviše bikarbonata i koja je odgovorna za proizvodnju insulina.

Kako možete korstiti sodu bikarbonu za bolje zdravlje?

1. Soda bikarbona sa medom

Ako se soda bikarbona uzima oralno, onda to treba da bude terapijski, što znači da se uzima u periodu od dve do tri sedmice. Tokom tretmana treba da budete spremni na nuspojave kao što su mučnine, dijareja i osip. Svi ti simptomi upućuju na detoksikaciju, jer otrovi negde moraju da izađu. Jedan od načina uzimanja sode bikarbone u svrhu alkalizacije organizma je da se pomeša sa medom i mućka u ustima bez gutanja, u telo se apsorbuje preko pljuvačke.

2. Kombinacija sode bikarbone i svežeg limunovog soka

Osim što je ova kombinacija odlična za zdravlje, soda bikarbona i limun su odlični za lice, kao i za izbeljivanje zuba. Ova mešavina je dobra zahvaljujući tome što baš kao i soda bikarbona i limunov sok kada se unese u organizam, stvara jaku baznu odnosno alkalnu sredinu. Kada se sjedine, one čine neverovatno snažan oslonac za zdravlje. Uz sve to, limunov sok je izuzetno bogat vitaminom C koji dodatno utiče na odbranu organizma.

Posebna delotvornost ova dva sastojka je sprečavanje nastanka i razvoja karcinoma. Osim kao preventiva protiv karcinoma, zajedno se koriste kao snažan antioksidans, detoksikacijska terapija, kao terapija za podizanje imuniteta i kao terapija za sprečavanje nastanka i za ubrzavanje procesa lečenja najrazličitijih vrsta oboljenja, počevši od bezazlenih sezonskih prehlada i virusnih infekcija do jakih upala i infekcija u organizmu.

Pravilna upotreba sode bikarbone i limunovog soka je da jednu kašičicu sode bikarbonerastvorite u 250 mililitara vode i da u to dodate sok od jedne polovine sveže isceđenog limuna. Sve to dobro promešajte i popijte jednom dnevno, najbolje ujutru.

3. Soda bikarbona sa vodom

Najjednostavniji način da se rešite povremene gorušice i lošeg varenja je pola kašičice sode bikarbone u pola čaše vode koju treba da popijete sat ili dva nakon jela. Mnogi tvrde da ovo pomaže i kod niskog krvnog pritiska.

Postoje određene kontraindikacije nakon korišćenja sode bikarbone, a simptomi kroz koje se ispoljavaju su usporeno disanje, otečena stopala i jaka mučnina. Spomenuti simptomi, zapravo predstavljaju upozorenje i znak da je u vašem organizmu prisutna osetljivost na sodu bikarbonu.

Da bi ste bili sigurni da li ste osetljivi na sodu bikarbonu, kada je prvi put unosite u organizam u vidu rastvora, unesite je u maloj količini. Tačnije, za početak napravite rastvor od pola ravne kašićice sode bikarbone i 200 mililitara vode. To popijte i ukoliko ne primetite simptome osetljivosti, sutra popijte jači rastvor. Ako primetite da vam ne prija, prekinite korišćenje i počnite sa unošenjem veće količine vode, da biste je izbacili.

Neke osobe ne smeju da korisite sodu bikarbonu. To su deca mlađa od 5 godina, osobe kod kojih je prisutna osetljivost organizma na sodu bikarbonu, osobe sa teškim oboljenjem bubrega, osobe sa oboljenjem srca, osobe koje imaju problem sa povišenim krvnim pristiskom, i osobe kod kojih su prisutna teška oboljenja jetre. Takođe, pre konzumiranja sode bikarbone, savet doktora treba da potraže i trudnice, dojilje, kao i osobe koje su pod stalnom terapijom lekovima.

Terapija protiv karcinoma sodom bikarbonom prema dr. Simonćiniju

Terapija sodom bikarbonom može se sprovoditi oralno, preko aerosoli, intravenski ili preko katetera, da bi direktno delovala na rak. Takva terapija može biti efikasna u lečenju mnogih tumora, ali neke ozbiljne vrste tumora, kao što su karcinom mozga ili kostiju na žalost ostaju netaknute terapijom.

Doktor Simonćini, italijanski onkolog, preporučuje korišćenje farmaceutske sode bikarbonekao pomoć u lečenja raka.

Kako deluje terapija?

Soda bikarbona drastično povećava alkalnost krvi, što uništava kandidu koja prema teoriji doktora Simonićinija izaziva rak.

Postupak lečenja

Kod karcinoma želudca, creva, rektuma i usne duplje uzimajte jednu kašićicu sode bikarbone ujutru i jednu uveče sa čašom vode, u toku jednog meseca.

Napomena

Ne koristite ovu terapiju duže od 3 – 4 nedelje. U većini slučajeva, terapija doktora Simonćinija zahteva pomoć lekara.

atma.hr/stil

Komentari

komentara