Zdravlje

OPREZ-NEDOSTATAK JODA MOŽE DA USPORI METABOLIZAM!

Napisao H. H.

Mnogima se dešava da iako vode računa o ishrani i redovno treniraju, rezultati dijete izostanu. Moguće je da te osobe imaju problem sa nedostatkom joda.

U tom slučaju, trebalo bi proveriti nivo joda u organizmu. Ljudi kojima nedostaje ovaj esencijalni mineral imaju različite simptome, među kojima mogu da budu suva kosa, grčevi u mišićima, bledilo, umor, depresija, loša koncentracija. Među pokazateljima nedostatka joda je i teško podnošenje promene vremena i naglog porasta ili pada temperature vazduha. Zbog lošeg, odnosno usporenog metabolizma, koji može da bude izazvan nedostatkom joda, vaga pokazuje višak kilograma, a u organizmu se zadržava voda i stvara celulit.

S obzirom na to da naš organizam ne proizvodi jod, već ga moramo svakodnevno unositi, najbolje bi bilo da se to čini na što prirodniji način. Namirnice koje imaju najviše joda su morske alge i plodovi mora, a može da se nađe i u belom luku, pasulju, blitvi i tikvicama.
Fizičkim vežbama i treniranjem kroz znoj se izbacuje mnogo tečnosti i minerala. Kako bi se na što prirodniji i zdraviji način nadoknadili minerali, najbolje je piti mineralnu vodu bogatu prirodno rastvorenim jodom. Izaberite gaziranu mineralnu vodu, bogatu jodom, i slobodno uživajte, jer ona pomaže u varenju slavskih đakonija.

Zbog lošeg i usporenog metabolizma izazvanog nedostatkom joda, u organizmu se zadržava voda i stvara celulit.                                                                                                                                                                                                      recepti.odados.com

Komentari

komentara