Zdravlje

KAKO DA PREPOZNATE OPASNU INFEKCIJU UHA: Evo šta se dešava u uhu kada se nagomila ušni vosak

Napisao H. H.

Infekcija uha je bolno stanje koje može dovesti do oštećenja sluha, a evo kako da je prepoznate i što prije se obratite ljekaru za pomoć!

Bol u uhu je prvi znak da se unutar ušne školjke razvija opasna infekcija, a evo koji još simptomi postoje i zbog čega se javlja ovo oboljenje, piše “Lepa & srećna

Groznica, jak bol u uhu, svrab unutar i oko uha, osjetljivost i pritisak u uhu slabljenje sluha i ispucala koža oko uha.simptomi su da ste možda žrtva opasne infekcije. Bolovi i drugi simptomi mogu da traju mjesecima ili godinama (hronična infekcija uha), a ukoliko se ne liječi dolazi do sušenja kože ušnog kanala i stvara se veliki rizik da zauvijek izgubite sluh.

Infekcija uglavnom nastaje kada koristite štapiće za čišćenje ušiju i tako zabacite ušni vosak nazad do ušnog kanala. Takođe, rizik se povećava čestim korišćenjem slušalica, u kontaktu sa šamponom ili kada imamo pojačano znojenje. Za prevenciju važno je da koristite kapice za uši dok plivate kako se ne biste zarazili. Upala se uglavnom liječi kapima za uši ili specijalista ubacuje vodu u uho kako bi otpušio kanal od ušnog voska.

 

Komentari

komentara