Zdravlje

Čovjek hitno prebačen u bolnicu, doktori mislili da se otrovao hranom, ali kada su ga otvorili ugledali su nešto što će pamtiti dok su živi…

Napisao H. H.

Hirurzi iz bolnice “Sandžej Gandi” u mjestu Satna u indijskoj državi Mađa Pradeš izvukli su iz stomaka pacijenta Maksusa Kana 263 novčića i stotinu eksera.

Kan (35) primljen je u bolnicu sa bolovima u stomaku i doktori su izvršili endoskopiju kako bi utvrdili uzrok, mislili su da se radi o trovanju hranom.

Međutim, bili su iznenađeni kada su otkrili više stotina kovanica, kilogram i po eksera, više desetina žileta, parčiće stakla, kamenje i komad zahrđalog lanca.

Operacijom je iz stomaka pacijenta uklonjeno sedam kilograma stranih predmeta.

Britanski dnevnik “Indipendent” navodi da se vjeruje da je Kan imao mentalnih problema i da porodici ili prijateljima nije govorio ništa o svojoj navici.

List ističe da, na opšte iznenađenje doktora, kovanice i ekseri nisu odmah uzrokovali bol u stomaku pacijenta.

Operacija je obavljena u posljednjem trenutku jer se nekoliko eksera zabilo i probilo stomak, što je izazvalo krvarenje i gubitak hemoglobina“, rekao je jedan od doktora koji su operisali Kana i izvukli sedam kilograma gvožđa i stakla iz njegovog stomaka, piše “Telegraf“…

Komentari

komentara