Zdravlje

Djeluje poput magije: Kako otkloniti migrenu u trenu?

Napisao H. H.

Ako patite od migrena, sigurni smo da ste spremni učiniti gotovo sve kako biste uklonili ili barem ublažili bol, ali i da ste gotovo sve već i isprobali. No, jeste li pokušali otkloniti bol uz pomoć soli?

Migrena predstavlja izrazito jaku bol, najčešće samo jedne strane glave koja može biti popraćena mučninom, povraćanjem, osjetljivošću na svjetlost i zvuk. Bol je uglavnom pulsirajuća i može se proširiti i na drugu polovicu glave, no i dalje ostaje jače izražena na onoj polovici na kojoj se početno pojavila. Bol se uglavnom povećava fizičkom aktivnošću, stoga je preporuka mirovati dok traju bolovi. Migrene češće pogađaju žene. Takva bol iscrpljuje, a ponekad ne djeluju nikakvi analgetici i jedini lijek je mirovanje u mračnoj prostoriji, piše “Centar zdravlja“.

Prije nastupanja migrene, tijelo može nagovijestiti njen početak. Unutar vidnog polja se mogu pojaviti crne rupe, svjetlucajuće linije, zamućenje vida i ostali poremećaji. Ta pojava se naziva aura i najčešće traje oko 30 minuta. Nakon toga se razvija glavobolja.

Ako patite od migrena, sigurni smo da ste spremni učiniti gotovo sve kako biste uklonili ili barem ublažili bol, ali i da ste gotovo sve već i isprobali. No, jeste li pokušali otkloniti bol uz pomoć soli?

Kada koristite sol za ublažavanje bolova, svakako upotrijebite sol visoke kakvoće kao što je himalajska kristalna sol. To je najljekovitija sol na svijetu. Sadrži 84 minerala, elektrolita i elemenata, što je fascinantan broj s obzirom da postoji samo 118 poznatih elemenata. Ova sol može ublažiti bol, ojačati imunološki sistem, povećati razinu energije, uravnotežiti razine serotonina u krvotoku, uravnotežiti broj elektrolita u tijelu i još mnogo toga.

Osim što je djelotvorna, ova metoda je također jednostavna. Samo uzmite čašu limunade s visokom koncentracijom himalajske kristalne soli i pijte ju. Djeluje poput magije.

Kako sol djeluje na migrenu?

Vjeruje se da migrena može biti uzrokovana nedostatkom natrija, stoga je logično da će sol djelovati kao lijek

Komentari

komentara