Zdravlje

POZNAT RAZLOG ČINA: Otac u Obrenovcu zaklao sina na spavanju!

Napisao A. K.

Ljubisava Ilića (46), iz obrenovačkog sela Piroman, u četvrtak oko 18 časova, na spavanju je usmrtio otac Radomir (79). Prema prvim informacijama, nesretnom čovjeku otac se prikrao dok je ležao u krevetu, onesvijestio ga udarcem sjekirom u glavu, da bi ga potom zaklao nožem!

Malobrojni mještani koji su se danas mogli sresti na ulicama bili su zatečeni, jer ništa nije ukazivalo na to da će se u mirnom seoskom sokaku desiti monstruozan zločin. Prema njihovim saznanjima, direktnog povoda nije bilo, iako otac i sin već dugo nisu bili u skladnim odnosima i često su se svađali.

 

Obrenovačka policija je, kako žitelji Piromana tvrde, na mjesto zločina stigla po pozivu prvog komšije porodice Ilić. Radomir je, navodno, odmah po počinjenom ubistvu zakucao na vrata susjeda i rekao: “Ubio sam Ljubu.“ Brutalan način na koji je zločin izvršen zbunjuje susjede. Kako naglašavaju, Radomir je teško pokretan, a posljednjih nekoliko mjeseci bio je i izrazito dementan.

 

– Neke stvari mi nisu logične, ne znam kako je uopšte uspio da podigne sjekiru i zamahne njome. Ne mogu da shvatim kako je mogao da samo uđe u sobu i da ga ubije, i to na spavanju. Svi smo zatečeni – priča, sa suzama u očima, Nikola Stevanović, komšija i prijatelj nastradalog Ljubisava.

 

Kako stanovnici Piromana ističu, ubijeni je dugo razmatrao mogućnost da oca smjesti na psihijatriju neke bolnice. To su mu u posljednje vrijeme predlagale i komšije, budući da se, kako navode, Radomir često “gubio“ i s vremenom postajao opasan po okolinu.

 

Kako o Ljubisavu pričaju prijatelji i poznanici, u Piromanu, ali i šire, voljeli su ga i poštovali zbog njegove “boemske duše“ i klavijature na kojoj je ponekad volio da zasvira. Ostaće zampaćen i kao nekadašnji golman lokalnog fudbalskog kluba iz Piromana.

(Novosti.rs)

Komentari

komentara