Zdravlje

Kako da brzo uklonite kristalizaciju mokraćne kiseline iz organizma i spriječite giht i bol u zglobovima

Napisao A. K.

Prvo, da vas pitamo nešto. Da li znate šta je giht? Pa, ako ne znate, objasnićemo vam – giht je metabolički poremećaj, koji može dovesti do zapaljenja zglobova i može da izazove oticanje i ukočenost.

U nekim, ozbiljnijim slučajevima, može dovesti do užasnog bola i otoka koji se razvija u samo nekoliko sati. Dakle, glavni razlog za njegovo pojavljivanje je preopterećenje mokraćne kiseline.

Glavni razlog za preopterećenje mokraćne kiseline je neefikasna eliminacija otpada ili preterano stvaranje. Ova kiselina obično nastaje u procesu raspadanja purina. A purini su hemikalije koje se prirodno javljaju u ljudskom telu, a takođe se mogu naći u različitim namirnicama.

Dakle, kada bubrezi nisu u stanju da eliminišu mokraćnu kiselinu iz ljudskog tela, formiraju se kristalne formacije i deponuju se oko zglobova. Ali, ne brinite, jer postoji mnogo načina i stvari koje možete da uradite da biste uklonili mokraćnu kiselinu i poboljšali vaše zdravstveno stanje. Dakle, počnimo sa ovim – treba da napravite neke promene u načinu života i ishrani!

Potrebno je da promenite ishranu! Izuzetno je važno da jedete sveže voće i povrće, posno meso, morske plodove; cele i neprerađene žitarice. Takođe bi trebalo da smanjite potrošnju obrađenih šećera, kao što su visoko fruktozni kukuruzni sirup, prehrambeni proizvodi mnogo zasićene masti, i alkohol.

Pijte mnogo vode! Voda hidrira naše telo i pomaže u procesu detoksikacije. Voda takođe pomaže u regulisanju i ispiranju viška mokraćne kiseline. Dakle, pobrinite se da pijete dovoljno vode svaki dan! Takođe treba piti prirodne sokove bez dodatog šećera.

Ovo je takođe veoma važno za vas – morate smanjiti nivo stresa radeći neke novi fizičke rutine ili aktivnosti, trčanjem ili nečim drugim. Na primer, možete pešačiti u planinama, ili uživati u bilo kom drugom obliku prirodnog pejzaža i predivnom ambijentu za meditaciju i opuštanje.

Ovo su najbolji prirodni tonici za lečenje gihta:

Nedavnom studijom je utvrđeno da soda bikarbona može biti efikasan kandidat za smanjenje mokraćne kiseline u ljudskom telu. Dakle, ako želite da uspešno sprečite i izlečite giht, potrebno je da dodate ½ kašičice sode bikarbone u jednu čašu vode i popijete, svaki dan. Ako imate trenutni napad gihta, onda treba uzeti 1 kašičicu sode bikarbone sa čašom vode.
Imamo brojne članke o vodi sa limunom i njenom izvanrednom uporebom i beneficijama. Ali, da li ste znali da voda sa limunom takođe može da pomogne u ovoj vrsti zdravstvenog stanja? Kada je pH vrednost u vašem telu više alkalna nego kisela, vaš organizam je u stanju da spreči brojna zdravstvena stanja, uključujući i ovo. Dakle, sve što treba da uradite je da iscedite ½ limuna u 8 dcl tople vode i popijete na prazan stomak, svako jutro. To će povećati alkalnost u vašem telu i sprečiti stvaranje kristala mokraćne kiseline.
Još jedan, takođe izuzetno koristan sastojak za ovu vrstu stanja, je jabukovo sirće. Jabukovo sirće takođe povećava alkalnost u telu. Jabukovo sirće je puno jabučne kiseline, koja je izuzetno efikasna u razlaganju mokraćne kiseline, a takođe je veoma korisna i u izbacivanju mokraćne kiseline iz organizma. Dakle, samo dodajte 1 kašiku jabukovog sirćeta u 8 dcl vode. Ovu mešavinu treba da pijete svaki dan, pre svakog obroka.
Najbolje namirnice koje treba konzumirati u cilju sprečavanja i lečenja gihta:

Nedavno medicinsko istraživanje je pokazalo da kurkumin, koji se može naći u prahu kurkume, može imati značajnu ulogu u zaštiti bubrega i da ima veoma moćna i izuzetno korista antiinflamatorna svojstva.
Bromelain jedinjenje, koje se nalazi u ananasu, takođe ima veoma moćna antiinflamatorna svojstva i može pružiti analgetičke efekte.
Druga studija, sprovedena od grupe istraživača na državnom univerzitetu, je otkrila da laneno seme, sa svojim neverovatnim korisnim svojstvima, takođe može smanjiti mokraćnu kiselinu u ljudskom telu.
Zaista se nadamo da će vam ovaj članak biti od pomoći. Ako imate bilo koju vrstu problema sa gihtom ili zglobovima, onda definitivno treba da probate ove domaće lekove i da jedete ove namirnice. To će vam pomoći da se rešite užasnog bola u zglobovima. Hvala na čitanju i molimo vas da podelite ovaj članak sa svojim prijateljima i porodicom.

Webtribune.rs

Komentari

komentara