Zdravlje

SKANDALOZNA IZJAVA POZNATOG PSIHOTERAPEUTA Milivojević udario na ubijenu Maju: Da nije sprečavala oca da viđa dijete, možda se tragedija ne bi desila!

Napisao A. K.

Psihoterapeut Zoran Milivojević navukao je na sebe gnev javnosti nakon što je, analizirajući eskalaciju porodičnog nasilja širom Srbije, direktno označio nesrećnu Maja Đorđević (38), koju je u sredu posle podne muž izbo nožem ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, dok je njihovog sina Mihaila (4) udavio, kao krivca za tragediju.

Skandalozna Milivojevića kolumna pod nazivom “Medejina osveta” direktno upućuje na to da su glavni uzroci čedomorstva mržnja i osveta jednog roditelja drugom, dok je sporni deo upravo onaj u kojem psihoterapeut ukazuje da do dvostrukog ubistva ne bi došlo da “Maja nije ignorisala sudske odluke”.

“Svaka savremena tragična priča, uključujući onu u kojoj je otac bacio pred majku zadavljeno dete, nakon čega ju je usmrtio nožem, ima svoju istoriju i svoj kontekst. Da majka nije ignorisala više odluka suda i sprečavala oca da viđa dete, možda se ova tragedija ne bi desila”, naveo je Milivojević u tekstu za Politiku, što je izazvalo veliki broj reakcija ogorčenih čitalaca.
“Najlakše je za greške optužiti onog ko više ne može i ne mora da se brani! Sramota”, “Zbog ovakvog mišljenja nam je ovako kako jeste. Žena je uvek kriva: suviše kratka suknja, suviše drsko ponašanje, suvise slobodoumna, suviše razmišlja, suviše se suprotstavlja, suviše, suviše”, samo su neki od komentara, dok se osuda veoma brzo proširila i društvenim mrežama.

Podsetimo, život u strahu bio je Majina svakodnevica, a poslednji put je protiv monstruma Marka Nikolića (43) koji ju je ubio podnela prijavu za ugrožavanje sigurnosti Drugom osnovnom tužilaštvu, i to 8. marta ove godine, upozoravajući da se protiv njega već vodi postupak zbog nasilja u porodici. Nesrećna žena pokušavala je na sve načine da ukaže na strah koji joj je pojava Nikolića ulivala u kosti, navodeći situacije kroz koje su prolazili svi koji su je znali.
Višegodišnja tortura okončana je stravičnim zločinom. Muž je viđao dete i predavao ga u kontrolisanim uslovima Centra za socijalni rad. Tokom jučerašnje posete, kada je trebalo sina da vrati majci, Marko ga je doneo onesvešćenog, a Maja je potrčala da spase dete. U tom trenutku je izvadio nož i izbo je više puta, a ona je pokušala da pobegne. Međutim, posle dva-tri koraka je izdahnula, a on je napao radnike koji su prišli da joj pomognu.

Jednoj radnici je odsekao prst, a drugom je isekao lice, posle čega je uhapšen.

Kurir.rs

Komentari

komentara