Magazin

OD CESTE DO PISTE BILA JE BESKUĆNICA, PROSJAKINJA I OVISNICA, A DANAS JE TOP MODEL Nevjerojatan život ove manekenke vrijedan je i filmskog platna

Napisao H. H.

Manekenka Lorna Tucker dobila je priliku života kad je bila na samom dnu. Imala je samo 17 godina i prosila novac za drogu na željezničkoj stanici u Londonu, a onda su je spazili lovci na talente jedne modne agencije i – njezin se život promijenio.

Kad je imala 15 godina, pobjegla je od kuće zbog čega je završila na ulici i vrlo brzo postala ovisna o heroinu. Živjela je s majkom i četvero braće i sestara u Hertfordshireu i premda to nije bio dom bez ljubavi, u tinejdžerskim se godinama udaljila od njih i odnos je propao. Prvo je kratko vrijeme spavala kod prijateljice, no bila je prisiljena otići i tako završila na ulici.

‘Do kraja ljeta bila sam ovisna o drogama. Borite se za preživljavanje i to vam šteti. Znate da ne trebate ništa i nikoga te da možete jednostavno preživjeti, ali iznutra zapravo trebate ljubav i to je zbilja teško’, rekla je Lorna.

Dok je žicala novac na ulici, prišli su joj modni agenti i ponudili posao. Premda je to, kaže, bio prvi put da se zbog nekoga osjećala lijepom, nije bila sposobna raditi uz kaotični život koji je vodila. Pala je u takvu depresiju da si je i pokušala uzeti život, no prijatelji i obitelj su je spasili na vrijeme. Tad je uz profesionalnu pomoć odlučila promijeniti život, krenula na odvikavanje i odlučila završiti školu, piše Independent.

Nakon godinu dana ponovno su joj prišli agenti, a ona je već za nekoliko tjedana hodala pistama Milana, Pariza, Londona…

Danas je u ranim tridesetima, majka je troje djece i nije se ni približila drogi sedam godina. Osim toga, počela se baviti dokumentarnim filmom i iza sebe sad ima dva dugometražna – ‘Amá’, o zlostavljanju Indijanki sterilizacijom diljem SAD-a koji su producirali Ged Doherty i Colin Firth, te ‘Westwood’ o životu jedne od najpoznatijih dizajnerica svih vremena – Vivienne Westwood. Oba filma izlaze ove godine.

Komentari

komentara