Magazin

SKANDAL U KINI – Golišave djevojčice (5) u bikiniju poziraju na sajmu automobila (FOTO)

Napisao admin

Kineska javnost ostala je u šoku kada su na internetu počele kružiti fotografije djevojčica u čizmama koje izazovno poziraju. Mnoge djevojčice imaju jedva pet godina


Tvrtka koja je angažirala djevojčice, od kojih pojedine imaju svega pet godina, da bi u bikiniju pozirale ispred vozila na sajmu automobila u jednom gradu u središnjoj Kini, pozvala je na stišavanje burne polemike koja se digla u javnosti zbog tog skandala.

“Nadamo se da će se strasti ubrzo smiriti”, kazala je u izjavi za AFP predstavnica frime “7-Wind Model Costume”, dodavši da u kompaniji ne žele o tome raspravljaju.

Dio kineske javnosti bio je šokiran fotografijama postavljenim na internetu na kojima djevojčice u čizmama, izazovno poziraju poput profesionalnih manekenki ispred limuzina izloženih prošle sedmice u gradu Wuhan.

“Da li je pristojno ponašanje prošlost? Zar to nije posljedica supremacije novca? “, Kompentarisao je jedan ozlojeđeni korisnik Interneta, zaključujući da fotografije” ilustriraju moralnu degradaciju “.

Na sajmovima automobila u Kini danas je običaj da manekenke u kratkim suknjama poziraju pored vozila, ali je ovo prvi put da su se na štandovima pojavila djeca.

“Ako ukucate” djeca “i” bikini “na nekom od pretraživača na Internetu, pronaći ćete na desetke tisuća rezultata crteže djece u kupaćim kostimima”, pravda se Džan Pong, direktrorka “7-Wind Model Costume”.

Ona je navela da su djevojčice koje su bile angažirane za navedeni sajam automobila imale dozvolu od roditelja i da su svega dvije curice imale pet godina.

“Ovo iskustvo je omogućilo djevojčicama da ojačaju svoje samopouzdanje”, tvrdi gospođa Zhang koja smatra da je jedina greška to što su se fotografije našle na Internetu.

“Jedino to može naškoditi djevojčicama”, istakla je ona.

cure.ba

Komentari

komentara