Magazin

6 GODINA NAKON UBISTVA OTKRIVENI DETALJI: Evo zbog čega je Filip brutalno ubio Kseniju Pajčin!

Napisao H. H.

Ni šest godina nakon tragičnog ubistva pjevačice Ksenije Pajčin interesovanje javnosti za detalje ovog slučaja ne jenjava. Nju je u utorak, 16. marta 2010. godine u njenom stanu na Voždovcu usmrtio tadašnji dečko Filip Kapisoda koji je nakon toga oduzeo sebi život. Rekonstrukcijom su utvrđeni svi detalji ubistva popularne pop pjevačice.

Kako su ubrzo nakon ubistva otkrili izvori bliski istrazi, Filip je, nakon što je usmrtio Kseniju na samom izlazu iz stana, pucao sebi u usta. Spekulisalo se o tome da su se svakodnevno svađali, a da je nakon kobnog sukoba Ksenija obukla jaknu i krenula iz stana, ali ju je Filip ubio na vratima.

Do zaključka da je ubistvu prethodila žestoka svađa došli su i pripadnici policije koji su detalje otkrili rekonstrukcijom.

“Ksenija je imala na sebi jaknu, znači da je bila spremna za izlazak. To što smo tijelo pronašli u hodniku pokazuje da ju je Kapisoda sustigao skoro na samim vratima. U prilog takvom zaključku govori i to što je on bio samo u majici i farmerkama, što znači da nisu zajedno namjeravali da izađu. Očigledno je da je pokušao da je zaustavi, a kada nije uspio da je spriječi u toj namjeri, ispalio joj je metak u glavu“, rekao je izvor, dodavši da je oružje u stan donio Filip, ali da za njegovo korištenje nije imao dozvolu“.

U prilog pričama da je odnos dvoje ljubavnika išao od ljubavi do mržnje koja je, nažalost, preovladavala, govore i svjedočenja Ksenijinih komšija u njenoj zgradi u Nikšićkoj ulici na Voždovcu.

“U utorak oko 17 časova komšija koji živi preko puta čuo je vrisku i ciku iz Ksenijinog stana, a nešto kasnije Ksenijin pas Milisav počeo je neobično da laje. On je to kuče dobro poznavao jer ga je čuvao uvijek kada su one odlazile na odmor i znao je kako pas reaguje u različitim situacijama. Pozvonio je na vrata, ali mu niko nije otvarao, a pas je i dalje lajao. Čovjek nije htio da se miješa u privatne stvari komšija, pa se povukao. Ipak, pozvao je Ksenijinu majku Ljubicu, koja je odmah došla. Kada je ušla, vidjela je Ksenijino i Filipovo beživotno tijelo u lokvi krvi“, rekla je komšinica koja je željela da ostane anonimna.

Komentari

komentara