Magazin

Uskoro stiže najbolesniji reality ikad u kome je dozvoljeno čak i silovanje i ubijanje!

Napisao H. H.

Takmičari novog ruskog reality showa opremljeni noževima na devet mjeseci bit će bačeni u sibirsku divljinu u borbu s medvjedima, vukovima i niskim temperaturama, piše “The Sun”.

30 takmičara iz različitih država takmičiti će se za 1,55 miliona eura nagrade, a pravila su toliko brutalna da se već sad bune i javljaja razne udruženja sa svih strana svijeta. Naime, show dopušta “tučnjavu, ubijanje i silovanje”.

U showu koji se na prvi pogled ne razlikuje previše od distopijske “Igre gladi”, 30 takmičara, od kojih polovica žena, bit će bačeni u divljinu, a osim s divljim životinjama, borit će se i s temperaturama od -40 stepeni i nižim, prenosi “Index“…

Pričalo se čak i da će takmičari biti naoružani vatrenim oružjem, ali to nije istina. Ipak, šokantno pravilo kaže: “Sve je dozvoljeno. Tučnjava, alkohol, ubistvo, silovanje, pušenje, sve.” Mozak iza šokantnog showa je ruski tajkun Yevgeny Pyatkovsky (35) koji je rekao da oni s time neće imati ništa već će takmičari sami proučiti pravila i potpisati žele li učestvovati.

Ipak, situaciju smiruju producenti koji napominju da se ruski kazneni zakon aplicira podivljaju li takmičari. “Bude li dokaza za kriminalni akt, policija će doći i odvesti vas“, izjavili su. Kritičari ipak tvrde da će pravilo odvesti do divljačkog ponašanja jer takmičari su i prisiljeni živjeti kao divlje životinje. Takmičari moraju imati iznad 18 godina i biti “mentalno zdravi”, a bizarna je i činjenica da će za učestvovanje morati platiti više od 150 hiljada eura, iako će neki u showu završiti besplatno kroz online glasanje.

Filmske ekipe neće biti već će čitav prostor biti “natrpan” s oko 2.000 fiksnih kamera, a na sebi nosit će ih i takmičari. Emitovati će se 24 sata dnevno i to s prevodima na više stranih jezika. Početak emitovanja planira se za juli 2017. godine, a producenti vjeruju kako će privući “bogate i sklone riziku koji traže ultimativni izazov.”

Prije nego su bačeni na milost sibirske tajge, takmičari će proći obuku bivših operativaca ruske elitne jedinice Spetznaz, ali nakon toga prepušteni su sebi u području u kome se snijeg ne topi, a, na primjer, ribu će morati loviti kroz led. Producenti tvrde da je interes za sada više nego solidan, a svaki od takmičara imat će “panic button” povezan satelitom.

“Svi koji prežive devet mjeseci, dijelit će nagradu“, zaključio je Pyatkovsky.

Komentari

komentara