Magazin

Bivša Miss BiH – Prelijepa Njegica Balorda nakon zločina prevezla ubicu Borisa Govedarice!?

Napisao admin

“U potpunosti smo dokumentirali i rasvijetlili ubojstva Ramiza Delalića Ćele, teško ubojstvo Borisa Govedarice, teško ubojstvo Vladimira Mačara i Radeta Magazinovića, kao i krivično djelo pokušaj potstrekavanja na teška ubojstva Đorđe Ždrale u tri navrata”..


Njegica Balorda (Foto: doznajemo.com)

… rekao je direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Goran Zubac prošloga mjeseca, na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu, održanoj u povodu akcije “Lutka”.

Navedeno je da u akciji “Lutka” policija istražuje najveću zločinačku organizaciju u BiH, koja je počinila veći broj kaznenih djela ubojstva, trgovine opojnim drogama, priprema ubojstava, od kojih se posebno izdvaja pripremanje ubojstava policijskih službenika koji su istraživali kaznenih djela članova ove grupe, izjavio je tada Zubac.

U međuvremenu, tokom proteklih sedmica, u medijima kolaju najrazličitije informacije o rezultatima ove akcije. U jednoj od njih spominje se i prelijepa Njegica Balorda, bivša Miss Bosne i Hercegovine (2004.), koja je nakon što je proglašena najljepšom djevojkom u državi izgradila zapaženu karijeru modela, voditeljice, a nije zapostavila ni školovanje…

Tako se navodno u izvještaju SIPA o akciji “Lutka”, koji nije dostupan javnosti, navodi da je Njegica, nakon zločina, prevezla ubicu Borisa Govedarice iz Sarajeva u Zvornik!

Agencije za istrage i zaštitu BiH navodno je otkrila da su ubice Borisa Govedarice bili Darko Elez i Branimir Minić, koji su nakon zločina pobjegli u jednu kuću u sarajevskom naselju Velešići. Sve se dogodilo u petak 24. augusta 2007. godine u naselju Lukavica u Istočnom Sarajevu. Elez i Minić su noć s petka na subotu proveli u toj kući, a prema tvrdnjama, u subotu ujutro je po Minića došla njegova djevojka Njegica Balorda koja ga je svojim automobilom odvezla u Zvornik, uz granicu BiH i Srbije. I Elez i Minić su kasnije prešli granicu…

Zanimljivo je da se Njegica Balorda preselila početkom septembra iz Zvornika u Sarajevo, a za glavni grad, kako je nedavno kazala medijima, vezao ju je posao u struci. O događajima od prije pet godina i pisanju medija dosad nije davala nikakve komentare.

– Već neko vrijeme dio sam marketinškog tima u jednoj medijskoj kući u Sarajevu. Veoma sam sretna i zadovoljna, jer je to moje prvo iskustvo nakon što sam stekla diplomu na Ekonomskom fakultetu u Bijeljini – kazala je Balorda, koja nije odustala niti od karijere manekenke i TV voditeljice.

doznajemo

Komentari

komentara