Magazin

Velika pobjeda Almira Zukića iz Tuzle: Imao je 10 godina i do tada još nikada nije pohađao nastavu

Napisao H. H.

Almir Zukić (20) iz Tuzle predstavio se u prvom krugu “Zvezda Granda” pjesmama “Noć mi te duguje” i “Krasiva” od Zdravka Čolića. Za izvođenje prve balade dobio je dva glasa žirija i zapjevao bržu pjesmu.

Nakon nastupa, Almir je već mogao da slavi pobjedu, ali sa njim i svi oni koji marljivo rade u Udruženju “Zemlja djece u BiH”, koje djeluje u okviru TTC Telex, već godinama unazad.

Almir je svojevremeno bio član Udruženja čiji je prevashodni cilj svakodnevni rad sa djecom iz socijalno ugroženih porodica, koja umjesto u redovnim školama, usvajaju nova znanja jedino u ovom centru, piše “Tuzlanski“…

Nakon Almirovog nastupa, oglasili su se i iz Udruženja “Zemlja djece u BiH”:

PONOSNI SMO NA NAŠEG ALMIRA!

Ako nam dozvolite da kažemo da nam je srce danas veliko, najveće! Znate, mi u Udruženju “Zemlja djece u BiH” ponosni smo na našeg Almira. Kažemo našeg, jer ga se svi sjećamo još kada je prvi put kao dječarac došao u naš centar. Drhtavog glasa i nesigurnog hoda, očiju većih od okeana. Imao je 10 godina i do tada još nikada nije pohađao nastavu. Od tada do danas, prošao je trnovit put odrastanja. Trebalo je krenuti od usvajanja osnovnog znanja i socijalizacije, pa doći do zvijezda. I to do Zvijezda Granda!!! Almir je završio vanredno osnovnu školu uz podršku vrijednih ruku i velikog strpljenja učiteljice centra. Zatim po prvi puta sjeo u školske klupe kada je upisao srednju školu koju je uspješno završio i stekao stručno zvanje. Ali i pored toga, Almirova je ljubav bila i ostala gitara. Znao je satima sjediti u centru i učiti svirati i pjevati. I onda nas nemalo iznenadi kada se pojavi na takmičenju, stasao momak, lijep, kulturan, skroman… Izmami na oči suze radosnice svima nama koji ga poznajemo. Sretni zbog njega, zbog toga što je svima nama pokazao da se upornost isplati. Što ni jedna borba nije uzalud. A Almirov život samo i jeste borba.

Komentari

komentara