Magazin

DJELUJE DVA SATA NAKON UZIMANJA – Viagra za žene u obliku kapi za nos

Napisao admin

Doživljavanje orgazma je nedostižno za skoro 30 posto žena, ali nova terapija, koja je trenutno u fazi testiranja, bi mogla drastično da smanji taj broj.


žena (foto:cure.ba)

Anorgazmija, nesposobnost žene da doživi orgazam, je jedan od najčešćih seksualnih problema kod žena. Iako od toga pati jedna trećina žena, trenutno su jedini dostupni tretmani psihoterapije i seksualne terapije.

Međutim, naučnici sa Univerziteta Monash u Australiji, koje predvodi profesorica Susan Davis, testiraju efikasnost terapije za anorgazmiju koja se bazira na testosteronu.

“Očekujemo da će terapija funkcionisati kao neka vrsta Viagre za žene. To nije dugoročna vrsta terapije. Žene ovaj lijek mogu koristiti samo onda kada očekuju seksualni odnos. Ranije smo pokazali da kod žena sa niskom zainteresovanosti za seks terapije sa testosteronom poboljšavaju želju za seksom i uzbuđenost, ali i poboljšavaju šanse za doživljavanjem orgazma”, rekla je Davis.

Terapija bi se unosila u tijelo u obliku kapi za nos, a počela bi djelovati dva sata nakon korištenja. Efikasnost bi opala nakon šest sati.

Naučnici se nadaju da će uspjeti pronaći dovoljan broj žena, starosne dobi od 18 do 49 godina, koje su doživjele anorgazmiju i koje bi bile voljne učestvovati u testiranju. Pored Australije, testiranje će biti urađeno i u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

cure.ba

Komentari

komentara