Magazin

Misli su moćne – Misli i afirmacije

Napisao admin

Sigurno ste već čuli izreku: što misliš to i jesi. Ako niste postoji još jedna koja govori isto ali drugačije se izgovara: ono čemu se opireš te dostiže.


Afirmacija (Foto: Cure.ba)

Obje izreke zapravo govore da kroz cijelu ljudsku historiju očito je da naše misli velikim dijelom utječu na naš život. Kažemo velikim dijelom jer ne želimo reći samo one.

Da pojednostavimo – ako vozim auto i pritom vozeći ga svaki puta ulazeći u njega pomislim kako je star i kako ga trebam promijeniti ili popraviti što mislite da li će se auto stalno kvariti ili neće? Možda vam se čini preoštro ali kako smo već rekli – auto se može pokvariti i iz drugih razloga.

Projicirajmo to na odnose. Mislim li da nisam lijepa tako ću i zračiti i velika većina ljudi će u odnosu sa mnom to mi i potvrđivati. Ne nužno svojim izjavama da uistinu i nisam lijepa nego mojim zaključcima s obzirom na njihove postupke. Mislim li da nikad neću imati novaca ili sretan život najvjerojatnije će tako i biti. Misli su glavni izvor uvjetovanih emocija! Još je jače ako uz te misli sve to i izgovaram, govorim, razgovaram o tome sa ‘istomišljenicima’ pa se tako još i jadam, olakšavam, žalim, tražim utjehu ili potvrdu. Misao, riječ i djelo na kraju zatvaraju puni krug.

Jedna od najjačih afirmacija tj. izražaja jeste JA JESAM. Namjerno kažemo izražaja jer mnogi misle da je afirmacija prisilan način sebe uvjeriti u nešto. Shvatite to kao svoj izražaj. JA JESAM je največi oblik izražaja jer se ne ograničava, izražen je u trenutku, pokazuje svijest o potpunoj povezanosti sa Božanskim izvorom u sebi samom i dopušta svima i svakome svoj jedinstven izražaj.

Ponavljanje afirmacije na način da sebe uvjerite u nešto ne vodi nužno i do tog pravog stanja. Pogotovo ako istovremeno mislite suprotno. Mnogi drugi elementi u našim životima postoje i sve ih treba ujediniti i niti jednu izdvajati. Upravo zbog toga što se ništa ne može definirati na isti način u svim situacijama dolazimo do zaključka: sve što nam se događa u životu odraz je našeg stanja kao osobe i samim time potrebno za napredak. Imajte to na umu kroz sve situacije i razvijajte svoj unutarnji mir i odmak od krutog i brzog zaključivanja svojim mentalom na način kako ste navikli. Osjetite i promotrite obrazac po kojem funkcionirate i tog trena taj obrazac nestaje.

Pristup prihvaćanja sebe i svega oko vas ma što da se događa daje kao posljedicu neka stanja koja su opisana izrekama nekih samoostvarenih ljudi.

 

Ako u cijelom svom životu zahvaljujete sebi i drugima ta molitva biti će dovoljna.

Eckhart Tolle

 

Postoji jedan inherentan zakon svijesti kojim povećavamo sve ono što hvalimo. Cijela kreacija odgovara na zahvaljivanje i sretna je.

Charles Fillmore

 

Samooproštaj je veliko ponovo rođenje. To je stanje naše volje bez prosuđivanja da sebe prihvatimo u potpunosti, naše tobožnje nedostatke i našu veličanstvenu slavu.

Robin Casarjan

 

Bojte se manje, nadajte se više; jedite manje, žvačite više; jadikujte manje, dišite više; pričajte manje, recite više; mrzite manje, volite više;

Švedska narodna

 

Brigama nije mjesto u vašem domu. One se nadomještaju vjerom i povjerenjem u izvedbu Božjeg plana.

Saint Germain

 

Vaša pažnja je ključ. Gdje vam je pažnja tamo ide vaša energija.

Saint Germain

 

Sve što nam se događa rezultat je onoga što mislimo.

Gotama Buddha

 

Pravo otkriće ne sastoji se od potraga za novim situacijama nego u novom načinu pogleda na istu.

Marcel Proust

 

Ako možete sanjati možete i ostvarivati.

Walt Disney

 

Za sve one kojima je teško i afirmirati i misliti o sebi pozitivno zbog raznih okolnosti, povreda, trauma i općenito izgubljenog smisla dajemo misao popularnog detektiva:

Ništa na ovom svijetu nije toliko oštećeno što je Svemogućem nemoguće popraviti i obnoviti.

Hercule Poirot

 

cure.ba

Komentari

komentara