Magazin

Lude, originalne, romantične i besmislene prosidbe poznatih – Hoćeš poklon? Skini se gola pa ćeš dobiti! (FOTO)

Napisao admin

Većina žena još od malih nogu mašta od savršenom vjenčanju. Ali, da bi se došlo do vjenčanja prvo se mora desiti prosidba. Iako joj većina muškaraca ne pridaje veliki značaj, ženama je to izuzetno važan čin. Neke žele da to bude tradicionalno, tj. da muškarac klekne, izvadi prsten i postavi sudbonosno pitanje, druge sanjaju o romantičnoj prosidbi koja će ih oboriti s nogu, dok treće žude za nečim originalnim. Međutim, na kraju sve zavisi od toga da li je muškarac tradicionalni tip, romantičar, originalan ili će pak uraditi to kako on hoće, ne razmišljajući šta njegova ljepša polovica želi.


Brad Pitt je romantičar, njegova prosidba Angelinu Jolie ostavila je u suzama. Nakon godinu dana čekanja na izradu savršenog dijamantskog prstena vrijednog 500.000 dolara, Brad je svoju voljenu Angie zaprosio u prisustvu njihovo šestero djece, glumica je pristala, a par je zajedno sa djecom otputovao na Galapagoska ostrva, kako bi svi zajedno proslavili zaruke. 

Čin prosidbe u Parizu skoro da je postao kliše za zaljubljene parove. Tako je i Justin Theroux iskoristio prednosti Grada svjetlosti i zaprosio Jennifer Aniston 13. juna za vrijeme večere. Glumica je pristala i rasplakala se, ali ne od sreće, nego zbog toga što misli da ju je dečko zaprosio jer je na tome insistirala. 

Jedan od onih koji ne razmišljaju šta žene žele je reper LL Cool J koji je svoju dragu iz srednje škole, Simone Smith, zaprosio dok je vozio. Nije bilo ni prstena ni romantike, samo je upitao: “Želiš da to napravimo?”. Simone je pristala i vjenčali su se 1995. godine. 

S druge strane, bivši dečko Nicole Polizzi, poznatije kao Snooki, uradio je nešto prilično odvažno i originalno. Naime, Jeff Mirand od Snooki je zatražio ruku osvanuvši na naslovnici magazina, golog torza i sa naslovom: “Hoćeš li se oženiti za mene”. Međutim, dok bi se neke žene oduševile i bez razmišljanja pristale, Snooki je iste sedmice na Twitteru napisala kako je još solo, te da joj udaja nije u planu. 

Originalnost nije strana ni poznatom radijskom voditelju Howardu Sternu. Naime, voditelj je svoju dragu Beth Ostrosky prvo pitao želi li poklon za Valentinovo, a nakon što je rekla da želi, zamolio ju je da se skine. Beth je prvo rekla da neće, ali mu je ipak ispunila želju, a nakon što se skinula, Howard je izvadio dijamantni prsten. Sutradan je svojim slušateljima sve ispričao, a par se vjenčao 2008. 

Zanimljiv način za prosidbu smislio je igrač američkog fudbala Chad Ochocino. Naime, on je svoju djevojku Evelyn Lozadu zaprosio dok je igrao video igrice. Prvo je u njihovu kuću došao zlatar, a nakon što je ona izabrala prsten, Chad joj je rekao: “U redu, sada smo zaručeni”. 

Tarik Tabaković planirao je Hanu Hadžiavdagić zaprositi na koncertu Željka Joksimovića u decembru, ali Hana je od drugih saznala za njegov plan, tako da je sve propalo. Druga Tarikova ideja bila je da Hani preko planine napiše “Udaj se za mene”, ali kako se ni to nije realizovalo, prosidba se desila pred njenom porodicom u hotelu na Vlašiću. Kleknuo je pred nju s prstenom i rekao njenoj majci: “Gospođo Halida, ovim putem obećavam da ću vašu kćerku voljeti do kraja života”. 

Hrvatski pjevač Sandi Cenov bivšu suprugu Branku Bebić zaprosio je pjesmom “Žena budi mi ti”, ali prosidba druge supruge, zaista je posebna priča, a za sve su “krivi” prijatelji. Naime, prijatelji Sandija i Iline prvo su i jedno i drugo pitali da li žele stupiti u brak, a s obzirom da su oboje dali potvrdan odgovor, organizovali su im ceremoniju vjenčanja dok su oni bili na Baliju.  

Da glumac Janko Popović Volarić zaista voli svoju suprugu Jelenu, dokaz je i zanimljiva prosidba, koja se dogodila sasvim slučajno. Naime, Janko je dugo o svemu razmišljalo, samo je čekao pravi trenutak, koji se dogodio jednog dana kada je Jelena imala migrenu. Glumac nije znao kako da joj pomogne pa je kao grom iz vedra neba postavio pitanje, a Jelena je pristala i, naravno, migrena je prestala. 

Prosidba je ženama važnija nego muškarcima, logično. Kad je riječ o tako važnom činu, svaki detalj mora biti savršen. S druge strane, kad su muškarci u pitanju, mnogi od njih se ospu od same pomisli na brak, tako da neuobičajene prosidbe nisu baš u njihovom stilu, ali isto tako, postoje oni koji zbog voljene žene ulože sve napore i naprave nešto za pamćenje. Naravno, ljubav je najvažnija, ali, vodite računa da žene ipak sanjaju o prosidbi koju će sutra ponosno prepričavati prijateljicama. Takve smo, znamo da je teško s nama, ali da je još teže bez nas.

cure.ba

Komentari

komentara