Magazin

Suđenje sarajevskoj manekenki – U smrskanom "alfa romeu" kojeg je vozila Nina Hastor stradao suvozač Irfan Rondić

Napisao admin

Suđenje bivšoj manekenki Nini Hastor, optuženoj za saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao Irfan Rondić, jučer je odgođeno jer je optužena rekla da će, osim izabranog advokata Edina Suljića, angažovati i advokata Izeta Baždarevića.


Nina Hastor (Foto: doznajemo)

Optužena je zatražila odgodu prije nego što je tužilac počeo s čitanjem optužnice. Sudija Jasenko Ružić prihvatio je njen zahtjev i odgodio glavni pretres za 27. septembar ove godine. Hastor se u ovom predmetu brani sa slobode.

Prema optužnici, Nina Hastor tereti se da je 8. marta prošle godine u ulici IX transverzala upravljala automobilom “alfa romeo” bez vozačke dozvole. Ona se kretala brzinom od oko 86 kilometara na sat kada je izgubila kontrolu nad vozilom, skrenula s kolovoza i udarila u metalni stub ulične rasvjete.

Podsjećamo da su prilikom nesreće od siline udara Nina Hastor i Irfan Rondić ostali prikliješteni u vozilu te je pozvana vatrogasna brigada, čiji su pripadnici morali rezati lim kako bi izvukli povrijeđene.

Suvozač Irfan Rondić zadobio je povrede tkiva mozga te višestruki prijelom lobanje usljed čega je umro. Nina je u ovoj nesreći slomila lijevu natkoljenicu.

doznajemo

Komentari

komentara