Magazin

Kćerka iznenađena – Dogodilo joj se Božićno čudo pola vijeka nakon stradanja roditelja u padu aviona!

Napisao admin

Roditelji Džojs Varton, Hju i Hezel Armstrong, nastradali su tokom tragičnog leta avionom iz Portlanda u Sijetl davne 1959. godine. Trebalo je više od deset godina da se pronađe olupina od njihovog aviona sa četiri sjedišta nakon pada, prenosi people.com.


Suza (Foto: Arhiva)

Nakon nesreće, pronađen je samo novčanik mog tate i par dugmića“, rekla je Džojs za Q13.

Međutim, 1997. godine jedan čovjek je pronašao nešto više od nekoliko dugmića. Naime, tokom pješačenja tim područjem čovjek po imenu Nik Bučanan u korijenu drveta Kedar pronašao je jedan prsten. Znajući historiju događaja, u startu je pretpostavio da prsten pripada paru koji je poginuo tokom nesreće 1959. godine.

“Nikada nisam ni pomislio da prsten treba da pripadne meni“, rekao je za Q13 Nik koji je čuvao prsten punih 20 godina. “Sve vrijeme sam se nadao da postoji kćerka ili neki rođak kome bih mogao da ga predam“.

Nikov bratanac je riješio da malo istraži, te je tako došao do gospođe Džojs Varton. Kontaktirao ju je telefonom 30. novembra ove godine.

“Rekao je – vas sam tražio“, prisjeća se gospođa Varton. “Potom je rekao – Džojs, pronašao sam vjenčani prsten koji je pripadao vašoj majci i htio sam da vam ga vratim“. Prsten joj je poslao poštom.

“Posljednji put kada sam vidjela ovaj prsten, bio je na ruci moje majke prije 55 godina“, rekla je Džojs.

Cijeli događaj Džojs je nazvala svojim “Božićnim čudom“.

kurir

Komentari

komentara