Magazin

Napadnuti arapski turisti u BiH: – Dva muškarca i jedna žena povrijeđeni

Napisao admin

Na adresu portala Avaz.ba stigla je zabrinjavajuća priča jednog od čitalaca.


Ilustracija (Foto: arhiva)

Čitaoc, koji radi kao turistički vodič, svjedočio je napadu na jednu arapsku porodicu na vodopadu Kravice, nakon čega su se turisti pokupili nakon samo 24 sata provedena u BiH, te se vratili nazad u Kuvajt.

 

Evo šta se zapravo desilo:

 

“Moje ime je Senaid Hamidović i sezonski sam turistički vodič. Ono što želim reći je da se na lokalitetu vodopada Kravice desio još jedan u nizu napad na turiste iz arapskih zemalja.

 

“Do sad je mržnja bila očigledna, a sada to i primjenjuju na djelu. Oko 15:45 sati jučer, četvorica momaka su prišli mojoj grupi porodici iz Kuvajta, jedan ih je verbalno napao, dok je drugi izvadio sprej-suzavac i počeo da pršće po njima. Oni su u šoku počeli da bježe vani i da se žale na bolove u očima, pokušao sam pozvati policiju, ali nisu imali sluha za takav slučaj.

 

“Odmah smo se zaputili prema Domu zdravlju u Ljubuškom gdje su dobili medicinsku pomoć. Doktori su evidentirali lakše povrede dvojici muškaraca i jednoj ženskoj osobi. Inače, ova porodica je u BiH stigla tek prekjučer i imali su uplaćen cjelokupan aranžman od sedam dana.

 

“Međutim, zaprepašteni ovakvom situacijom u BiH, sutra se odmah vraćaju kući”, dodao je naš sagovornik, prenosi “Avaz“.

haber.ba

Komentari

komentara