Magazin

Vremenska prognoza – U JULU SMO VIDJELI GRAD, OLUJU I VRUĆINU, a vrijeme koje nas čeka u avgustu TOTALNO ĆE VAS RASPAMETITI!

Napisao admin

Sudeći po procjenama AccuWeath čeka nas jedno dugo, toplo, fino i nimalo varljivo ljeto sa pokojom olujom. Srednja minimalna temperatura vazduha u avgustu imaće vrijednosti u granicama višegodišnjeg prosjeka, pri čemu će njena vrijednost u prosjeku biti viša za oko 0.3ºS u odnosu na višegodišnji prosjek.


U Beogradu i široj okolini predviđa se vrijednost avgustovske srednje minimalne temperature vazduha od 19.2ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u avgustu biće iznad višegodišnjeg prosjeka, sa vrijednostima u prosjeku višim za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosjek. Srednja maksimalna temperatura vazduha tokom avgusta biće oko 29.5ºS.

Srednja količina padavina tokom avgusta biće u granicama višegodišnjeg prosjeka sa vrijednostima u prosjeku nižim za oko 11 mm u odnosu na višegodišnji prosjek. 

Potom će do kraja mjeseca biti toplije i uglavnom suho s najvišim dnevnim temperaturama od 29 do 34 stepena.

Do sredine avgusta, takođe, se predviđa period toplog i uglavnom suhog vremena s najvišim dnevnim temperaturama i do 36 stepeni. Oko 2, 3, 10, 11. i 15. avgusta moguća je pojava kratkotrajnih popodnevnih pljuskova, a oko 3. i 10. biće uslova i za pojavu vremenskih nepogoda praćenih gradom, olujnim vjetrom i obilnim padavinama.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara