Magazin

Osvetio smrt sina! – KRVNA OSVETA USRED SRBIJE? Čekao 14 godina da zbog mrtvog sina ubije čovjeka koga smatra odgovornim

Napisao admin

Krvava drama odigrala se juče oko 11 sati u srbijanskom Požarevcu.


Foto:arhiva

Bilo je pitanje dana kada će Stojan osvetiti sina. Više od 14 godina živio je u želji da kazni krivca. Nije vrijedilo ni to što je bio u zatvoru zbog prijetnji Draganu”, pričaju poznanici Stojana S. (69), koji je juče u Požarevcu ubio Dragana Stepića (57) zbog krvne osvete, piše “Doznajemo“…

 

Prema priči svjedoka, Stojanović je usmrtio Stepića, koji je nekada radio u “Preduzeću za puteve” kao nadzornik na gradilištu na kojem je 2002. poginuo Stojanov sin.

Krvava drama odigrala se juče oko 11 sati u Požarevcu.

“Stepićeva privatna firma izvodila je radove na gradilištu u Jugovićevoj ulici. Stojan S. prišao je Stepiću, bez riječi ispalio jedan metak u njega. Teško ranjeni vlasnik firme odvezen je u požarevačku bolnicu, gdje je preminuo, a napadač je odmah uhapšen. On je sačekao policiju na mjestu zločina”, kaže za Kurir izvor iz istrage.

Stanari Jugovićeve ulice kažu da je pucanj odjeknuo kao petarda.

“Čuo se samo jedan pucanj, nisam znali o čemu se radi. Kasnije sam saznao da je upucan čovjek čija firma u našoj ulici izvodi radove”, kaže stanar.

Mještani kažu da Stojan nije mogao da preboli sinovljevu smrt.

 

“Sin mu je stradao na gradilištu u selu Zabrega kada se na njega obrušila zemlja i zatrpala ga. Rov je bio dubok tri metra i nije bio dobro obezbjeđen. Tada je odgovorno lice i nadzornik radova bio Stepić. Stojan je nakon tragedije prijetio da će iz osvete ubiti Stepića, a policija mu je nekoliko puta i oduzimala oružje. On je smatrao da je Stepić odgovoran za smrt njegovog sina. Strepili smo da će ostvariti prijetnje. Nažalost, to se i dogodilo”, priča svjedok.

 

Poslije nesreće 2002. u kojoj je na gradilištu poginuo Stojanov sin, Dragan Stepić osuđen je uslovno na šest mjeseci zatvora kao odgovorno lice, s obzirom na to da “Preduzeće za puteve” ne izvodi radove preko jednog metra dubine, a rupa u kojoj je stradao mladić bila je duboka tri metra. Stojan je ležao šest mjeseci u zatvoru zbog prijetnji Stepiću.

U centralnoj Srbiji krvna osveta kao vrsta krivičnog djela izbrisana je iz krivičnog zakona, a uklonjena je i kao vrsta ubistva iz krivične statistike.

 

haber.ba

Komentari

komentara