Magazin

Popularni pjevač – UTVRĐIVANJE OČINSTVA DOBILO SUDSKI EPILOG: Sud donio odluku zbog koje će Miroslav Ilić poludjeti!

Napisao admin

Saga o pjevaču Miroslavu Iliću i njegovoj bivšoj ljubavnici Mirjani Antonović, koja tvrdi da sa njim ima vanbračnog sina Devina, konačno će dobiti epilog. Naime, kako „Alo!“ saznaje pred srpskim sudstvom pokrenut je postupak za utvrđivanje očinstva, nakon čega će DNK uzorak od Devina biti uzet u Americi, a Miroslavu bi to trebalo da urade u našoj zemlji.


– Postupak koji je pokrenut pred srpskim sudom proslijeđen je Ministarstvu pravde od kojeg se traži da se zahtjev za utvrđivanje očinstva proslijedi u Ameriku. Tamo bi trebalo da se DNK anliza uradi Devinu, zapravo da se od njega uzme uzorak, dok bi naš sud trebalo da od Miroslava Ilića traži njegov uzorak. Nakon toga bi se uporedili materijali, kako bi se utvrdilo da li su kompatibilni – kaže naš izvor upoznat sa čitavim postupkom.

Kako bi nam bilo jasnije kako će ubuduće teći ovaj postupak pozvali smo advokata Nebojšu Perovića koji nam je objasnio da je utvrđivanje očinstva jedan od najjednostavnijih postupaka u Srbiji.

– Od svih sudskih postupaka utvrđivanje očinstva je najjednostavniji i ne vidim razlog zašto se u ovom slučaju ide zaobilaznim putem. Apsolutno nema potrebe da se miješa Ministarstvo pravde, jer taj dečko može redovnim putem da podnese tužbu protiv čovjeka kojeg smatra ocem, uz prijedlog da se izvrši vještačenje putem DNK analize. Sudstvo bi tužbu dostavilo Miroslavu i ukoliko se usvoji predloz za vještačenje, onda bi jedan i drugi otišli u Institut za biološka istraživanja, gdje bi dali svoje uzorke koji bi se uporedili. Rezultati su gotovi za dvije do tri nedjelje i vrlo jasno pokazuju da li je neko nečiji otac ili ne – objašnjava Perović.

Kako bi provjerili da li mu je stigla tužba i ša misli o postupku koji mu predstoji pozvali smo Miroslava Ilića, koji nije bio raspoložen da priča na tu temu.

– Ne zanima me – rekao je pjevač i prije nego što je saslušao pitanje do kraja i spustio slušalicu.

Sa druge strane, pjevačeva bivša ljubavnica nedavno je objasnila zašto je Devin morao i nju da tuži, kao i čovjeka koji ga je prijavio kao svoje dijete. Ona je ujedno pokrenula potpisivanje peticije za izmjenu Zakona o utvrđivanju očinstva u Srbiji jer, kako kaže, jedino kod nas DNK analiza nije obavezna.

– Ne samo da zakon Srbije zahtijeva da se tuži i majka kad se utvrđuje očinstvo, već ni pravosuđe nema moć da naredi DNK analizu. U ovom slučaju, pošto je Miroslav upućen u taj zakon najavio je u medijima da odbija DNK analizu. Sud može samo da ga zamoli, ali ne može da ga natjera. Pod tim okolnostima pozivaju se svjedoci, sud uzima u obzir priložene dokaze i sličnosti djeteta. Sav moderni svijet je odavno uveo obaveznu DNK analizu za utvrđivanje očinstva u namjeri da spriječi emotivne povrede djeteta, i ovakav haos koji mi, a i mnogi drugi, doživljavamo. Da se ovo odigralo u Americi, Miroslav bi odavno bio priveden. Pretpostavljam da zbog toga izbjegava nastupe po toj zemlji – istakla je Mirjana.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara