Magazin

Muke – STARICA (75) IZ ŠVICARSKE se zaljubila u 20 godina MLAĐEG BALKANCA: A kad mu je posudila novac…

Napisao admin

75-godišnja Švicarkinja posudila je 190.000 franaka 55-godišnjem Albancu sa Kosova. 20 godina mlađem ljubavniku je pozajmila ovaj novac da riješi “zdravstvene probleme” i za kupovinu nekretnine na Kosovu.


Tužilaštvo za kriminal u Lucernu kaznilo je 55-godišnjaka sa 15 godina uslovnog zatvora sa periodom od 2 godine zbog zloupotrebe povjerenja. Utvrđeno je da je i ranije učinio neke prevare sa bankarskim kartacima. Ali, Kosovar nije proglašen krivim što se tiče optužbe za višestruke prevare jer se to ne može sankcionisati kao prevara u pravnom smislu, prenosiDoznajemo.

On je prevario švicarsku penzionerku govoreći joj da će kupovati nekretninu na Kosovu po povoljnim cijenama i da će je prodavati skuplje, tako da će uspjeti da vrati novac i da zaradi za sebe.

On je trenutno priznao pred sudom da joj duguje 140.000 eura koje je obećao da će vratiti. Takođe, mora platiti i proceduralne troškove od 4.000 franaka.

Ustvari, veliko je pitanje da li može vratiti novac, jer njen bivši ljubavnik ne poseduje ni bogatstvo ni dozvolu boravka u Švicarsku.

On je rekao pred sudom da je i on prevaren od strane prodavaca nekretnine na Kosovu. Kazna koja mu je izrečena još nije pravosnažna.

 

 

cure.ba

Komentari

komentara