Magazin

Popularni pjevač – PRVA IZJAVA MIRZE ŠOLJANINA O NOVOJ DJEVOJCI: Sa Hanom mi je…

Napisao admin

Pjevač Mirza Šoljanin nastavlja graditi muzičku karijeru te uskoro planira objaviti novu pjesmu koju će pratiti i zanimljiva promotivna kampanja, a bit će uključene i brojne ličnosti iz javnog života BiH. Singl će biti uvod u novi album, koji bi trebao biti realiziran u toku ove godine.


Šoljanin ističe da će to biti nešto drugačije u odnosu na ono što je do sada radio.

Odlična energija

– Novi materijal će biti nešto drugačiji, dok ekipa saradnika ostaje nepromijenjena – govori Šoljanin.

Ono što je za Mirzu obilježilo proteklu godinu svakako je duet „Sarajevo – Beograd“, koji je snimio sa srbijanskim „Tropiko bendom“. Pjesma je naišla na odličnu reakciju publike, kako u BiH tako i u Srbiji.

– Muzičke i umjetničke veze između Sarajeva i Beograda nikada nisu oslabile niti bile prekinute. Ova pjesma ih je samo učvrstila i podsjetila na to kakve su uvijek i bile. Odlično je prošao koncert “Tropiko benda“ u Skenderiji, na kojem sam i ja nastupao. Osjetila se odlična energija i to je nešto što uvijek inspirira i daje snagu da radiš i dalje. Kad publika prihvati pjesmu koja je izašla neposredno prije toga i otpjeva od početka do kraja, zaista je posebno – ističe pjevač.

Iako mnogi muzičari popularnost svoje pjesme kod publike mjere brojem pregleda na YouTubeu, to nije slučaj i s Mirzom. Koliko je njegova numera popularna, najbolje se vidi na nastupima i kada pjeva uživo pred publikom.

– Pregledi nisu neko mjerilo. Znamo svi koliko bivša Jugoslavija ima stanovnika i koliko je realno da se skupi pregleda za naše govorno područje. Mislim da su cifre 200-300 miliona normalne za Ameriku. Publika ne mora znati ko je izvođač neke pjesme, ali, ako je prepoznaju i pjevaju, onda je ona uspjela i postigla svoj cilj – mišljenja je Šoljanin.

Iako je učestvovao na nekoliko muzičkih festivala te dobivao i značajne nagrade, ipak nije previše zainteresiran za pojavljivanje na ovakvim smotrama.

– Iskreno mi je ta priča malo upitna, znamo svi da nije uvijek prioritet pjesma i njen kvalitet. Ima milion nekih drugih faktora koji odlučuju pobjednika, tako da ću festivale izbjegavati koliko budem mogao. Često se to sve pretvori u novac, ali ne trguje se muzikom i umjetnošću. Ako ćemo raditi na nekom projektu da bi se promovirao neko ko je bolji s direktorom festivala nego moj tim, onda imamo pravi problem – ističe Šoljanin.

 

Sporedne stvari

Njegova karijera je krenula nakon pobjede u Hayatovom šouu “Zvijezda možeš biti ti”, ali ipak kaže da muzička scena danas na sve više liči nego na muzičku scenu.

– Bitno je da je lik koji je u spotu „in“, prilagođen društvu u kojem danas živimo. Teži se tome da se na svaki način prepozna džet set u nečijem radu. Nije to samo problem muzike, društvo je u velikom problemu. Kažu isplivao je šund, i jeste, ali kako je isplivao u muzici i umjetnosti, isplivao je u svemu drugom. Društvo i svijest ljudi o pojedinim stvarima je pala, o tome šta je dobro, a šta nije, pošteno ili nepošteno – zaključuje pjevač.

Šoljanin privlači pažnju javnosti i svojim privatnim životom. Posebno je to bilo za vrijeme braka i rastave od Merime Džeko. Iako nije previše skrivao svoj ljubavni život, svakako bi mu više prijalo da je akcent na onome čime se bavi.

– Volio bih da radim svoj posao i da to ljudima bude interesantno. No, mi smo taj mentalitet da su nam bitne i te sporedne stvari, pa na neki način pokušavam da razumijem. Moj emotivni život je uvijek bio dobar. Ljubav se ne mora usmjeriti samo ka jednoj ženi, već i prema porodici, prijateljima, nekim drugim stvarima… Nikad mi nije nedostajalo ljubavi, ni da je pružim ni da je dobijem – otvoreno govori Mirza.

Dobro mi je

Trenutno je u ljubavnoj vezi s mladom manekenkom Hannom Terović, koja živi u Švedskoj. Njihova ljubavna priča počela je u maju prošle godine.

– Trenutno sam zaljubljen, dobro mi je i sretan sam. Bez obzira na to je li veza na daljinu, bitno je to da je čovjek spreman da sve prihvati i da sve od sebe pruži da veza uspije. Možete živjeti s nekim, a da niste ništa dali od sebe u tu vezu. Djevojka mi je podrška, bitno je da me pozitivno inspirira jer to utječe na moj posao. Nisam građevinac i treba mi elemenata da bih uspio u nekom projektu – govori Šoljanin.

Novac mi nije prioritet

Na adresu ovog pjevača pristizali su brojni pozivi za učešće u šouima realnosti, ali ih je odbio. Jedino mu je takmičenje „Tvoje lice zvuči poznato“ privuklo pažnju, ali nije uspio da se dogovori s organizatorima.

– Stalno dobivam pozive za rijalitije. Ne znam koliko bih mogao podnijeti takve programe. U svom sam poslu, tu gdje jesam i ne treba mi ni pozitivna ni negativna kritika. Novac mi nije prioritet i stvar zbog koje bih učestvovao. Koncepti tih programa u kojima bih bio zatvoren s puno ljudi, da se vrijeđamo, svašta jedni drugima govorimo…, ne postoji cifra za koju bih sudjelovao u njima – govori pjevač.

Skijanje, plivanje, kuglanje…

Kada nema nastupe i gostovanja, Šoljanin voli provoditi vrijeme s prijateljima. S najboljim prijateljem organizira različite sadržaje u kojima uživa.

– Priuštimo sebi skijanje, plivanje, kuglanje, pecanje, gledanje filmova, bilijar. Sve i svašta. Jedino ne igramo karte i šah i ne kockamo – kroz smijeh dodaje Šoljanin.

Imamo puno muzičkih šoua

– Sad imamo puno muzičkih šoua, možda i previše. Svjedoci smo da ima dosta pjevača koji pobijede na nekom takmičenju, ali traju kratko i nestaju zato što nemaju svoju pjesmu, autorski doprinos, nemaju svoj izgrađen stav u studiju – kaže Šoljanin.

senzacija.ba

Komentari

komentara