Magazin

OVO JE POSLJEDNJA PORUKA TIJANE JURIĆ – Ispovijest oca ubijene djevojčice GODINU DANA POSLIJE ZLOČINA!

Napisao admin

– Kćerke su mi u februaru prošle godine bile u posjeti u Belgiji. Dogovorili smo se da ponovo dođu na ljeto, čim se vrate s mora. “Tata, vratila sam se s mora, dobro sam i idem večeras u Bajmok. Upisala sam muzičku, etno pjevanje i violončelo” – to su zadnje dvije poruke koje je Igor Jurić dobio od svoje kćerke. Tijana se nikada nije vratila iz Bajmoka.


Na Pravoslavnom groblju u “Dudovoj šumi” danas su se u 10 i 45 roditelji, prijatelji i poznanici Tijane Jurić okupili i još jednom se prisjetili vremena kada je s njima ćaskala i planirala budućnost. 

 

– Naša Tijana je i dalje sa nama. Mirjana i ja plačemo i tugujemo i to niko ne zna, jer mi ne želimo da nas drugi doživljavaju kao nesrećnike. To je samo naša kob sudbine – kaže godinu dana od stravičnog zločina otac Igor, priznajući da mu bol ne jenjava.

 

– Može li se čovjek pomiriti sa ovakvom surovošću i može li iskazati osećaj kada ti desetogodišnje dijete dođe u sobu, vidi da si zabrinut, da ti je teško, zagrli te i kaže “ne brini tata i ja sam uz tebe”!? Moram ipak priznati da smo svi u tim strašnim trenucima malo vjerovali da će ubica biti pronađen, da će biti usvojen Tijanin zakon, da će biti stvorena Tijanina fondacija, festival…

 

Igor kaže da je pomalo umoran, ali da ne može da miruje.

 

– Poslije ove tužne godišnjice nastavljam humanitarni rad, jer više nikada ne smije da se desi nijednom djetetu ono što se dogodilo našoj Tijani.

telegraf.rs

Komentari

komentara