Magazin

Napravila je “mršav” i “debeo” profil za upoznavanje – Pogledajte koji se više dopao muškarcima

Napisao admin

Koliko su kilaža i izgled zaista bitni muškarcima? Ovo je pitanje koje oduvijek muči žene, a Yvette Custer, novinarka i blogerka iz Velike Britanije, odlučila je konačno i nađe odgovor. Ona je napravila dva odvojena profila na sajtu za upoznavanje – na jednom je rekla da nosi konfekcijski broj 38, a na drugom broj 46. I odlučila je da sazna na kom profilu će imati više udvarača.


Ivet1_1000x0

– U životi sam više puta gubila i dobivala kilažu, a trenutno zaista nosim broj 46 i apsolutno sam zadovoljna svojim izgledom. Oba profila su potpuno ista, osim veličine i imena – piše ona.

Na “mršavom” profilu je postavila niz slika iz razdoblja kada je imala znatno manje kilograma, dok je na “debelom” stavila današnje slike.
Ivet2_1000x0
U odjeljku za “tip građe” je na jednom napisala “mršava” a na drugom “s viškom kilograma”. Evo koji su rezultati, piše “24sata“.

– Za pet dana je debeli profil imao 18 poruka, 74 lajkova i 81 posjetu. Mršavi profil je imao duplo više pažnje, imala sam 36 poruka, 211 lajkova i 210 posjeta – kaže Yvette.

Ona je na kraju zaključila da se muškarcima definitivno više sviđaju mršavije žene – ili bar mršavija verzija Yvette – ali je donijela i jedan drugi, mnogo optimističniji zaključak.

– Žena koja nosi broj 46, koja je postavila ružne slike s podvaljkom ipak može dobiti 18 poruka za pet dana! To je 18 slika više nego što bi ovo naše društvo očekivalo. Najbitnije da sam sada duplo samouvjerenija bez obzira na moj tip građe – zaključuje hrabra blogerica.


cure.ba

Komentari

komentara