Magazin Video

Naježio sam se kada je ovaj beskućnik počeo pjevati – Ovo je nešto najljepše što sam čuo! (VIDEO)

Napisao admin

Douglas Doug Seegers, do početka mjeseca marta ove godine bio je samo jedan od velikog broja beskućnika koji na američkim ulicama preživljavaju dan za danom. Svirao je svoju gitaru i pjevao, očekujući milostinju koju mu udijele prolaznici u Nashville-u.


Beskućnik (Foto: Youtube)

Naježio sam se kada je ovaj beskućnik počeo pjevati. Ovo je nešto najljepše što sam čuo!

Sve ovo promijenio je sasvim slučajan nailazak dvoje muzičara iz Švedske, Jil Janson i Magnus Carlson. Ne baš slučajan, na Doug-a ih je uputio obližnji prodavač hot doga.

Kada su ustanovili da je Doug Seegers napisao i komponovao nekoliko svojih pjesama i kada ih je odsvirao na ulici, kontaktirali su TV ekipu iz Švedske koja je u istom gradu snimala dokumetarni film.

Od marta je njegova pjesma Going Down To The River bukvalno poharala top liste u Švedskoj , a Doug-u je ponuđen ugovor za snimanje albuma. Seegers je trenutno u Švedskoj po festivalima, nastupa i dijeli pozornicu sa Neil Young-om i Dwight Yoakam-om.

Upravo je objavio svoj prvi album na kojem, između ostalog pjeva duet sa popularnom Emmylou Harris, jednom od najvećih zvijezda country muzike svih vremena.

dan.ba

Komentari

komentara